De 100-punten challenge

Ik heb gestolen van Thomas Pannenkoek . Ik heb met mijn sinusitis-hoofd geen inspiratie vandaag om dat helemaal zelf uit te vinden. En ik die dacht dat ik een beetje kon copieren en plakken , nope dat lukt me niet. Soit, typen dus maar.

1.Een eigen blog begonnen.

Ja , hiervoor had ik een skynetblog. Ik heb ook een tijdje een anonieme blog gehad over iets vreselijks wat me in mijn jeugdjaren is overkomen. En met een paar samen hadden we een blog met een vervolgverhaal, maar iemand heeft zijn beurt niet meer opgenomen en het verhaal is aan zijn eind gekomen zonder einde feitelijk.

2.Geslapen onder de blote hemel.

Ja, in Tunesië. Ik moest samen in de kamer slapen met mijn broeder en zijn lief die constant aan het rollebollen waren, dus sliep ik maar op het terras.

3. Gespeeld in een band

Neen, ik hoor heel graag muziek, maar zelf spelen, no way, ze hebben me eens proberen klarinet te laten spelen, eerst verplicht van een jaar notenleer te leren. Maar er zat geen virtuoos in mij.

4.In Hawai geweest

Neen, ik denk ook niet dat dit er ooit van zal komen. Ik eb nog te veel andere prioriteiten, zoals Zuid-Afrika, Ijsland, Costa Rica, Thailand nog eens, Bali en als we in pensioen zijn eens een serieuse trektocht door Canada met op het eind van de rit een week bij mijn zoon.

5.Een vallende sterrenregen gezien.

Eerlijk, neen, hier en daar een vallende ster, ok, maar geen regen. Vallende sterren op de weg, ben ik anders wel goed in.

6.Meer dan je kon missen aan een goed doel geschonken

Eigenlijk wel. Toen mijn zoon op 2.5 jaar door het venster was gevallen van het eerste verdiep, en hij na vier weken in het ziekenhuis wonder o wonder het ziekenhuis mocht verlaten was ik zo blij dat ik vond, ” mijn zoon mag leven, wel een ander kind ook”.Dan hebben we jaren betaald voor en “foster parents kindje” en eerlijk op dat moment kwamen we met moeite rond om rond te komen, in ons vierkant draaiend restaurant.

7.Disneyland, efteling bezocht.

Beiden, Disneyland was een kinderdroom die uitkwam. Want toen ik een kind was lagen de Disneyparken allemaal in het verre America, dat was toen zo onbereikbaar. Toen Disneyland Parijs open was, ben ik er voor het eerst met mijn kinderen naartoe geweest.

8. Een berg beklommen

Ja , in Oostenrijk en Zwitserland , met mijn ouders indertijd, maar ik vond dat vreselijk saai, ik had het niet zo voor bergbeklimmen.

9. Een sprinkhaan gevangen

Ja en meikevers ook.

10. Een solopartij gezongen.

Ik doe dat meestal in mijn auto! Radio volle bak en maar meekwijlen en dat kan zo bevrijdend werken, ik kan het iedereen aanbevelen.

11.Gebunjeejumpt

O neen dat durf ik niet hoor. Het moet zalig zijn als je dat durft.

12. Parijs bezocht

Ja al een paar keer eigenlijk, ooit op schoolreis, en later eerder op zakenreis gecombineerd met het bezoeken van een beurs. Ik hou meer van London dan Parijs als ik moest kiezen.

13.in een storm op zee gezeten

Gevaren wel, vroeger op de overzetboot naar Engeland, nooit gedacht dat er ooit een tunnel onder de grond ging komen. Daarnaast ook een cruise op de nijl, eentje op zee en dan kleine bootjes hé, maar nooit in een storm terecht gekomen, gelukkig maar!

14. jezelf een kunstvorm aangeleerd

O ja, ik ben een frutselaar, ik doe pogingen om te schilderen, te tekenen, boetseren, maar stel je daar niet te veel van voor, want ik blijf “een brielpot”

15. Een kind geadopteerd

Wel financieel geadopteerd dat wel, ik haalde het al aan in een ander antwoord. Een foster parent-kindje uit India. Amuthavalli heette ze en mijn kinderen waren zo fier op hun Indische zusje. Ze maakten tekeningen , stuurden foto’s en schreven briefjes.

16. Comme chez sois gaan eten.

Neen en ik zou ook niet willen. Mij broer heeft er ooit gewerkt, een week heeft hij het vol gehouden. Hij was kok en moest de ramen lappen en elke dag kuisen. Als ik een wedstrijd mocht winnen en ik mag kiezen waar ik gratis mag eten dan zou ik voor “The Jane kiezen. ” Maar ik ga ook graag een kieken aan t spit gaan eten in de Koekoek in Oostende, en lekker gegrild kippetje uit het vuistje en dan mijn vingers mogen aflikken.

17.In de hoogste bol van het atomium geweest.

Ja, we zijn daar eens geweest met mijn Canadeesjes, aja we moesten dat toch eens tonen hé.

18.Je eigen groenten gekweekt.

Ja vroeger had ik hier een klein moestuintje, maar sinds meneerke F mijn leven een beetje komt verpesten doen we niet meer mee aan groentenieren.

19.De nachtwacht of de Mona lisa gezien.

De mona Lisa, maar ik vind het spuuglelijk, ik zou het niet eens in mijn huis willen hangen.

20.In een nachttrein geslapen.

Ooit mijn pennevriend gaan opzoeken in Zurich, met de nachttein van uit Brussel. Ook eens op skireis naar Oostenrijk en toen sliep Walter Capiau bij mijn broers in het compartiment. Maar niemand heeft toen geklaagd over ongewenste intimiteiten 😉

21.Een kussengevecht gehouden.

Oja hoor, Bij mijn broers op de kamer, en ik kreeg altijd onder mijn voeten omdat ik bij de broers op de kamer was. Meisjes moesten in hun eigen kamer slapen.

22. Gelift

Ene keer toen ik zonder benzine op de autostrade stond.

23.Je ziek gemeld, terwijl je eigenlijk een kater had.

Nooit, wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten. En ik heb er altijd wel voor gezorgd dat ik nooit een kater zou hebben als ik de dag erop moest werken.

23.Een zandkasteel gemaakt

UIteraard en ik zou het nog doen, hopelijk snel kleinkinderen in de buurt zodat ik een goed excuus heb om te mogen spelen. 😉

24.Lamscoteletjes gegeten

Ja, onlangs nog toen ze in reclame stonden, ik vind dat lekker, maar vind het ook duur voor wat het is. Ik ben een gierigaard hé.

25. Naakt gezwommen in zee.

Nee, in welness wel en eerlijk, ik vind dat zalig om naakt te zwemmen.

26.Een ( halve ) marathon gelopen

Met moeite een tiende marathon. Ooit eens 5 km gehaald en kort daarop ziek geworden. Nu ben ik al blij als ik over en weer tot aan de brievenbus kan lopen zonder rusten 😉

27. Met een gondel op Canal Grande gevaren in Venetië

Neen, nog nooit naar Venetië geweest, staat ook niet op mijn top tien citytrips, eerst Praag, Budapest, Kopenhagen……….

28..Een zonsverduistering gezien

Oh ja, al had ik me daar veel meer van voorgesteld.

29. Een opkomende zon gezien.

Oja, en ik wil het liefst eens een opkomende zon zien ergens in Afrika waar ik mijlenver kan kijken .

30.Gescoord met korfbal.

Neen nooit geprobeerd

31. Een cruise gemaakt

Eentje op de Nijl, eentje in de Middellandse zee en drie dagen tussen de griekse eilanden gecruisd, tijdens mijn eerste huwelijksreis met mijn ex.

32. De niagara watervallen gezien

Neen, maar dat staat wel op mijn planning, als we eens Toronto met Nova Scotia combineer.

33.De geboorteplaats van je grootouders bezocht

Ja hoor, en mijn eigen geboorteplaats ook 😉

34. Een Amish familie gezien

In één of andere reportage, ik vond het heel raar!

35.Jezelf een vreemde taal geleerd.

O ja, Spaans op zijn Chrissebiaans, ooit geprobeerd met een zelfcursus, en nu met een boekske ” Spaans voor op reis” en ik raak daar al ver mee.

36. Genoeg geld hebben om tevreden mee te zijn.

Ik vind het geweldig dat ik een nieuw strijkijzer kan kopen als het mijne kapot is, dat ik maar op het knoppeke moet drukken en ik electriek heb, geen honger hoef te lijden en af en toe op reis kan. Ik heb ooit andere tijden gekend, dat ik bang was om op te staan omdat ik me afvroeg hoeveel deurwaarders er vandaag aan de deur  zouden staan. Men zegt, geld maakt niet gelukkig, dikke zever, toen ik moest scharten om een doos pampers te kopen voor mijn baby , vond ik dat intriest, mijn leven was vol stress en het was eigenlijk meer overleven dan leven, en ondertussen nog heel hard werken om de boot draaiende te houden, terwijl mijn ex zijn problemen wegdronk en zo nog groter maakte.

37.De toren van Pisa gezien

Neen het staat ook niet op mijn top tien, dat kan natuurlijk nog komen als ik de rest allemaal gezien heb, maar ik vrees ervoor.

38. Op een klimwand geklommen.

Oh ja, en niet alleen op een klimmuur, ik was een echte klimaap als kind, ik klom in bomen, of torenhoge gestapelde gezaagde bomen, op het dak van het tuinhuis. En ik leef nog.

39.De David van Michaelangelo gezien.

Ja hij heeft jaren bij mijn ouders op de kast gestaan, in t klein dan. Geen idee waar hij ondertussen naartoe is. Was wel een mooi exemplaar, ik kon niet van die glanzende witte marmer afblijven.

40.Karaoke

Niet dat ik me nog herinner in elk geval. .)

41. Een geiser zien spuwen

Neen maar dat is wel het plan. Als we naar Halifax vliegen via Ijsland om daar eerst een paar dagen rond te trekken.Nu vliegen we ook met Icelandair, Via Brussel ,Reykjavic, Halifax en naar het schijnt is de vlucht niet duurder als je eerst een paar nachten in Ijsland verblijft en dan verder vliegt. Volgend jaar eens bekijken.

42.Een vreemde een maaltijd aangeboden

Eens een pitta gekocht voor een zwerver  (ga ik nu naar de hemel ?)

43. Afrika bezocht.

Het continent wel, maar dan het Noorden, Marokko, Tunesie, Egypte, maar niet het echte Afrika, ik kijk daar heel erg naar uit.Bovenaan mijn lijstje staat Zuid-afrika. Misschien binnen twee jaar, of drie we zien wel.

44.Bij maanlicht op het strand gelopen.

O ja hoor, en ik hoop op een mooie maan , volgende week.

45.In een ambulance gelegen

Ja, in hartje Brussel is de Ambelance me komen halen uit hotelkamer, met spierscheur. Dat was hilarisch, met loeiende sirenes reden ze door t stad. Gelukkig was het niet ernstig, want anders is een ambelance verre van leuk.

46. Je portret laten schilderen

Och, je kent het wel, in Parijs, je vraagt er niet om, maar ze tekenen je zonder daarom te vragen, en eerlijk, het trok er niet op. Dan ook niet gekocht.

47.Diepzeevissen

Neen, mijn broers zijn alledrie vissers en dat is al meer dan genoeg, als ik altijd die visverhalen moet aanhoren.

48.De sixtijnse kapel gezien

Van ver, want er was geen tijd genoeg om aan te schuiven, was blitzbezoek aan Rome tijdens een cruise. En eerlijk, Rome staat ook niet direct op mijn lijstje, geen idee waarom, k heb het gezien …… in de rapte

49. Op de eifeltoren geweest.

Neen, ik heb hoogtevrees eigenlijk, maar gelukkig niet in een vliegtuig.

50.Gaan duiken of snorkelen

In Egypte wat de moeite was, en in Mauritius op een dolfijnen excursie, maar eerlijk, dat laatste, mijne Wim aan boord van het bootje heeft meer dolfijnen gezien dan ik in het water. Het was bangelijk om in zo’n diep water te zwemmen, midden de zee. Niet voor herhaling vatbaar.

51. Kussen in de regen

O ja, hoor, we zijn gezellige kussers.

52.Een modderbad genomen

Ja ergens in Turkije, maar het stonk verschrikkelijk , niet voor herhaling vatbaar. En ik heb daar geen wonderbaarlijke genezing aan overgehouden.

53.Naar een open lucht filmfestival geweest.

Neen, we gaan in gesloten lucht nog niet veel naar de cinema.

54.In een film of serie voorgekomen.

Ooit “lijk” gespeeld in een wensprogramma, ben de naam vergeten. Iedereen was daar niet happy mee, ik heb blijkbaar toen veel mensen gechokeerd; Mijn excuses daarvoor. En een jaar gefigureerd, onder andere in Bevergem, De Ridder, een serie over karnaval, een paar films, maar ben daar mee gestopt. Vond het heel leuk, maar ik rijd niet graag meer in het donker en ver vanwege mijn nachtblindheid. En ik hou het nu op mijn vrijwilligerswerk . En de story met mijn moeder is al een komisch tragische serie op zich

55.Op de chinese muur geweest.

Neen, ook geen ambitie, China spreekt me echt niet aan.

56.Een eigen onderneming begonnen.

Ja, een huis gekocht, verbouwd en er een restaurant van gemaakt. Na dat avontuur een geschenkenwinkel van mijn moeder over genomen. En nu waag ik er me niet meer aan met mijn kwakkellijf.

57.Een eigen kunstwerk gemaakt.

Voor zover je het kunst kan noemen, ja, er hangt een schilderij in de hall, ik heb een tijdje struisvogeleieren gedecoreerd, kleine dingetjes geboetseerd die ik in mijn winkel verkocht.

58.In Rusland geweest.

Neen maar daar wil mijn ventje heel graag eens naartoe. Misschien eens een citytrip maken naar St Petersburg.

59.Soep geserveerd

O ja, en , zelfs eens per ongeluk soep geserveerd in een dame haar decolleté. Ze kon er niet mee lachen hoor.

60.Dingen aan de deur verkocht

Goh, denk het niet. Als kind mocht ik nooit iets gaan verkopen van mijn vader toen we van alles kregen opgedrongen van school of van de missies.

 

61. Walvissafari.

Neen, maar ik ga het ooit wel doen. Ze doen volop aan walvissen spotten in Nova Scotia. Maar dat schuif ik ook door naar onze pensioenleeftijd, als we eens voor lange tijd bij mijn zoon gaan verblijven.

62.Zomaar bloemen gekocht

Goh ja, ik breng er vaak mee van den aldi of of zo, kan daar niet zo veel geld aan geven.Ben wel heel blij als ik er eens krijg.

63. Bloed gedoneerd

Neen, en het mag ook niet. Fibromyalgiepatienten mogen dat niet.

64.Een concentratiekamp bezocht

Neen, ik ben geen ramptoerist. Ik vind het allemaal veel te erg wat daar gebeurt is.

65. Met een geblokkeerde bankkaart in de winkel gestaan

Oh ja, per ongeluk geblokkeerd, ook met de verkeerde kaart in de winkel gestaan en met een kaart van een rekening waar geen geld meer op stond, damn, ik werd helemaal rood denk ik.

66.In een helicopter gevlogen.

Neen, maar moet wel leuk zijn. Ik zou geen neen zeggen.

67.Dierbaar speelgoed van vroeger bewaard.

Ik denk dat mijn pop nog op de zolder ligt van toen ik drie was. Heb ze nooit kunnen wegdoen, Ze was kaal en ik heb er ooit eens haar op getekend. Ze heeft ook een gat in haar tenen.

68.Het Lincoln Memorial bezocht.

Ik weet niet eens waar je dat kan vinden. Neen dus.

69.caviaar gegeten

Ja en ik vind het maar niets. Wat duizend keer beter is is zeeëgel dat is echt een lekkernij.

70.Een sprei gehaakt.

Neen, zou me niet lukken, ik heb zoveel geduld niet.

71. Op Time square gestaan.

Je en ik vond het geweldig. Dat was echt een “once in a lifetime-ervaring. ” Nooit geen spijt gehad van die 5 dgen New York.

72.Door de Everglades getrokken.

Ja, zeker een must-do als je naar Florida gaat

73.Ontslagen

Ik ben onlangs ontslagen door medische overmacht. Voor de rest, heb ik steeds zelf ontslag genomen om mijn leven een andere koers gegeven.

74. Het wisselen van de wacht in London

Jup, de eerste keer toen ik een jaar of 14 was.

75.Iets gebroken

Mijn staartbeentje, toen ik met nylonkousen op een houten trap uitgleed. ja mannekes, dat was geen lachtertje.

76. Achterop een snelle motorfiets gezeten.

Ja en gesmeekt om te stoppen, ik heb de hele buurt bij elkaar getierd.

77 De grand Canyon gezien.

Neen, maar staat nog op mijn Bucketlist. Mijn vader was “anti-Amerikaans” maar zei dat dit wel het indrukwekkendste is wat hij ooit gezien heeft.

78. Een boek uitgebracht

Wel al diverse keren eentje beginnen schrijven, maar meer dan een fotoboek heb ik nog niet uitgebracht 😉

79.Het vaticaan bezocht

Neen er stonden te veel nonnetjes in de wachtrij om binnen te raken zodat wij er geen tijd voor hebben. Of ik er spijt van heb, neen eigenlijk.

80. Een nieuwe auto gekocht

Ja, want ik haat het om elk jaar naar de autokeuring te gaan.

81.Door Jeruzalem gewandeld.

Neen en denk niet dat het er van zal komen.

82.In de krant gestaan

Dikwijls al, meestal omdat ik mijn kop uit steek voor de fibroverening en reclame maak voor één of andere voordracht. Een keer in de libelle een fotoreportage en in de karaat een make over.

83. De hele bijbel gelezen

Neen, dank u.

84.Het witte huis bezocht

Neen, en nu Trump er zit wil ik ook niet. Zie dat ik  op die vent zijn smoel moet kijken.

85.Je eigen eten geslacht

Neen maar mijn ouders wel mijn konijn geslacht in opgegeten. Daarom vertik ik het om sindsdien konijn te eten. Rip Loeloe

86. de mazelen gehad

Ik vrees dat mijn moeder dit niet meer zal weten.

87.Iemands leven redden

Als diertjes ook “iemand ” zijn. De meikevers losgelaten . Ik vond het wel leuk ze te vangen, maar ik wou ze niet laten doodgaan in die bokaal.

88. In een jury gezeten

Op de sportschool waar ik werkte bij een show van de leerlingen.

87.Een bv gezoend

Wim Helsen, Wouter Deprez, en met Firmin Krets ( Chris Van den durpel )heb ik nog in bed gelegen, maar er is niets van gekomen, want ik was toen dood ( lijk )

88.Lid geweest van de Eci

Ja en platen gekocht van John Denver toen ik een jaar of 16 was.

89.Een kind gebaard.

Ja, twee keer, ik  vind dat toch mijn allerbeste stunt in mijn leven.

90.Een dierbare verloren

Ja, al veel. Het meeste verdriet heb ik gehad toen mijn blinde chatvriend stierf.

91. Adamo in levende lijve gezien

Neen en hij mij ook niet.;)

92.Gezwommen in het salt lake

Neen, en eerlijk, ik weet niet precies waar dit ligt.

93.Een rechtzaak aan je broek gehad.

Ja en een serieuse ook , door de Rsz. 18 jaar heeft ze aangesleept, ze is pas een jaar of 5 achter de rug. Altijd gedacht dat ik door dat zware zwaard van Domacles ziek ben geworden.

94.Een mobieltje gehad

Toen mijn dochter op internaat ging en er mobieltjes waren toegelaten. Vooral om met haar te communiceren. Was een nokia.

95. Door een bij gestoken.

Ja, herinner me nog hoe het voelde.

96.Een heel boek in één dag uitgelezen

Als kind en tiener wel. Nu kan ik me niet echt meer concentreren op een boek.

97. Ik moet hier vragen beginnen uitvinden, want ik ben er gaande een paar kwijt geraakt. Ooit misdienaar geweest?

Neen, toen mochten meisjes nog niet, maar ik wou het wel om aan de hosties te zitten

98. Uit een vliegtuig gesprongen.

Neem maar het moet zalig zijn als je dat durft

99. Getrouwd

Ja twee keer zelfs.

100. Een blind date gehad.

Ja en zo de de liefde van mijn leven gevonden.

En nu eens mijn punten tellen, amai dat was een hele boterham zenne.

62 punten, maar de 2 laatste waren een beetje gemanipuleerd hé. Aan jullie nu, ik ben er en paar uurtjes zoet mee geweest.

 

.

Advertenties

7 gedachtes over “De 100-punten challenge

 1. Wat een lange lijst, hé? Ik ben er geen paar uurtjes mee bezig geweest, hooguit een kwartiertje. Ik had ze gejat van https://wordpress.com/read/feeds/23525640/posts/1326381585 Tiny, een ontsnapte Bruggeling.
  Mag ik iets ‘bekennen’? Eén van de artikels in de krant waar je je nek uitsteekt voor de fibro-vereniging heb ik ooit bij een collega op zijn bureau zien liggen. Hij had het uit de krant gescheurd toen een collega langdurig thuis zat met fibro…

  1. Ja, ik heb er eerst een zootje van gemaakt. Ik ben bijlange zo handig niet met de computer als jij! Wat het artikel betreft, wie weet is die collega nog niet bij mij in de groep geweest, ik heb af en toe mensen van uit het Brugse. Maar Ik maak er hen steeds op attent dat ze ook in Oostende terecht kunnen. Maar eerlijk, ik heb er altijd een hekel aan als ze beginnen over een foto in de krant plaatsen. 😉

 2. Een stopover in IJsland wordt tegenwoordig zwaar gepromoot, je kan zeker een paar dagen ginder blijven zonder extra kost. Een walvissafari kan je daar trouwens ook doen :-).

  1. Ja, we vliegen in augustus ook voor het eerst met icelandair naar Halifax. En het is ook heel goedkoop als je vroeg genoeg boekt tenminste. Dus dat staat op de planning. Nu nog mijn mannetje warm krijgen voor Ijsland.

   1. Toon hem gewoon eens wat foto’s van de topbestemmingen. Meer was er niet nodig om mijn echtgenoot overstag te krijgen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s