Wat mannen niet moeten doen.

Ik kom net van de eerste zonnebankbeurt, om mijn huid een beetje te laten wennen aan de zon en niet direct te gaan verbranden op reis.

Alweer iets dat een man niet hoeft te doen, alvast de mijne niet. Hij heeft dan ook geen teer velleke zoals ik en zijn kuiten zijn donkerder dan mijn karnemelkkuiten.

Maar een vrouw zal zorgen vooraleer ze op reis gaat, dat :

 • Nog eens langs de kapper gaat , een beetje bij kleuren, beetje knippen, zodat we makkelijk onze haren in de plooi kunnen leggen op reis. Ja we willen immers mooi op die vakantiefoto’s prijken.
 • Naar de schoonheidsspecialiste gaan voor de wenkbrauwen, en de , aheum, ik zeg het niet graag, ” de snor” . Meestal prutsen we daar zelf wel wat aan, durven daar zelfs al eens een schaar voor te gebruiken. Maar nu willen we er alweer goed uitzien voor de vakantiefoto’s. Wat zijn we ijdel zeg!
 • De algemene ontharing, benen, bikinilijn, tenminste als er daar nog maar enige lijn in te krijgen valt.We kunnen ook helemaal ” all the way bloot ” gaan. Maar dat ga ik niet aan jullie nieuwsgierige neus halen.
 • Er zijn dan nog de schoenen, een zomers hakje om met een kleedje te dragen. Een gesloten schoen voor de excursies, want we willen niet door het oerwoud lopen op hakken. Er zijn de teenslippers, voor 3 € had ik er een paar bij Primark.. Die gebruik ik trouwens alleen bij het zwembad om niet uit te glijden. En het wordt wikken en wegen, want die gouden sandalen zijn zo mooi onder deze broek, of bij dat kleedje, maar ze wegen zo veel. Het is dus keuzes maken. Maar dat zijn geen wereldproblemen hé, er zijn ergere dingen op de wereld, dat weet ik ook wel.
 • Een paar zomerse oorringen, omdat ik er anders zo “bloot ” uitzie. Een zomerse ketting om dat zwarte kleedje dan toch maar op te fleuren.
 • Ja kledij, nog zoiets, mijn mannetje heeft korte broeken mee en één lange broek, t shirts, zonder mouwen, met mouwen, en drie hemdjes. Wat wij als vrouw allemaal meezeulen. Ik heb vooral broeken mee, om me te beschermen tegen de felle zon en tegen insecten. Want ik heb geen zin om door de Tse tse vlieg gebeten te worden, hoewel, ik niet weet of die daar rondvliegen. Maar er zijn wel degelijk veel muggen naar het schijnt. Welke kledij hebben vrouwen dan mee op reis??
 • Wel, zoals ik hierboven al aanhaalde zijn het vooral broeken, losse broeken, en sportieve lichte broeken. Daar  komen dan diverse topjes, bloesjes en t shirts bij. Dan is er nog de kledij voor s avonds, want wij ijdeltuiten willen s avonds ons excursieplunje verwisselen voor iets eleganter. In mijn geval zijn dat lange kleedjes. Allemaal soldekes. gisteren nog eentje op de kop getikt voor 12 € .. Dan zijn er nog de bijhorende sjaaltjes, een truitje voor s avonds. Niet te vergeten , de badkledij. Terwijl mannen genoegen nemen met een zwembroek. Willen wij graag nog een kleedje voor over een badpak. en er is nog een playsuit, zoals dat heet, neen, niet bepaald iets om spelletjes in te spelen, maar een soort jumpsuit met kort broekje aan. In mijn geval is dat al geen broekje meer, maar een serieus kloeke oerdegelijke broek. De tijd dat ik in broekjes paste is al lang voorbij. Hoewel we ons best blijven doen, om ooit weer terug in broekjes te passen, wat waarschijnlijk een utopie is gezien mijn leeftijd en mijn levensstijl.
 • Dan willen we nog graag eens de nageltjes laten lakken, niet alleen aan de handjes , maar ook de teentjes. En dan moet er nog een klein beetje make up mee. Niet veel, want op reis gebruik ik die heel weinig. Maar een lippenstift, een beetje mascara en wat oogschaduw hebben we graag van doen.

Maar ik geef toe , wat kleding betreft geef ik echt heel weinig uit. Want zo keerden we eens terug uit Egypte en al onze kleren zaten vol gele vlekken van de zonnecreme. En de kleren die we aan hadden voor een excursie tussen de gekleurde rotsen, hadden , idd , het kleur van de gekleurde rotsen en het is er nooit meer uit geraakt. Voor mij geen merkkledij, maar t shirts van een euro of 3, zodat ik na de reis niet moet staan jammeren en klagen dat daar nu vlekken op zitten en het kledingstuk goed voor de vuilbak zijn. Ik laat ook vaak oude kleren achter, dingetjes waarvan ik zeg, ach ze kunnen nog wel een keertje gedragen worden. Aja en ik kocht nog een zonnehoed voor 3 €, zo kan ik ook mijn bolletje beschermen tegen de zon. IK en er helemaal klaar voor! Nu alleen nog wat geduld !

 

 

Advertenties

12 gedachtes over “Wat mannen niet moeten doen.

 1. Tja, die kapper ben ik zelf (met mijn tondeuse). Dat kleurtje hoeft niet echt, en een schooheidsspecialiste krijgt een aanval als ze mij over ‘de zulle’ ziet stappen.
  Neen, puur natuur ga ik op reis, als iemand dit niet ziet zitten, moet die maar naar de andere kant kijken.

 2. Hallo Christa
  Ik lees zo beetje over mezelf hier … ja mannen hebben het makkelijker .
  Ieder haartje mag blijven staan he.
  Maar wij laten ze liever verwijderen.

  Ik wens je alvast een heel goeie deugdoende reis toe.

  Genieten zou ik zeggen.

   1. De ene is idd erger dan de andere. Zo is Roc op dat vlak een nachtmerrie, maar Avene geeft ook maar wisselvallige resultaten wat vlekken betreft.

   2. Dat is door de zinkoxyde die wordt gebruikt als natuurlijke ipv chemische filter. Ik koop speciaal goedkope t-shirts voor aan het zwembad, ook voor de jongens en gooi ze weg achteraf….

 3. Veel plezier op reis! Maar… pas toch op met die zonnebank. Een kleurtje zal je ervan krijgen ja, maar je huid is echt niet beter beschermd tegen de zon. Integendeel zelfs…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s