Ode aan de rilatine!

Er wordt zo vaak over gediscuteerd ! De ene is voor de ander is tegen! Maar meestal door mensen die geen idee hebben wat Adhd wat een mens doet. Wel, ik kan het weten. Adhd is zo vermoeiend. Constant een vol hoofd, niet in staat om de dingen in de juist volgorde te doen. Enfin, ik had het vandaag heel erg zitten.

Toen we op weekend vertrokken naar Brussel had ik mijn visakaart en de bankkaart van mijn moeder die ik toevallig bij me had, uit mijn portefeuille gehaald met het idee, als ik ze niet mee heb , kan ze niet gestolen worden. Voila veilig opgeborgen.

Tot ik me vandaag realiseerde dat ik die kaarten nog moest terugsteken, maar dat ik geen flauw idee had waar ik die kaarten had opgeborgen. Ik zocht in een schuif in het dressoir, zag dat de was aan het droogrek droog was. Nam de was eraf, plooide wat geen strijkijzer nodig had, ging nog een beetje koken, en pijnigde mijn hersenen over waar ik de kaart zou gelaten hebben. Het ergste was het zwarte gat waar ik tegenaan keek. Niet in staan om voldoende na te denken. Ik voelde me dom, een kieken en was kwaad op mezelf. Ik zocht verder in mijn geheugen, maar er kwam niets, nothing, de nada!

Ik had een afspraak deze namiddag in Roeselare en ik bleef maar denken en denken , maar moest me op de weg concentreren. En bij een kopje koffie in het ziekenhuis besloot ik een rilatinepilletje te nemen bij het thuiskomen. Ok, mijn psychiater  wou ze me niet meer voorschrijven vanwege mijn “dicht tegen een depressie diagnose” . Maar ik wou even af van dat volle hoofd, dat niet in staat was om na te denken.

Om vier uur nam ik een pilletje en begon strategisch ons huis af te zoeken, nadenkend over de plaatsen waar de bankkaarten eventueel zouden kunnen zijn. Opeens trok de mist uit mijn hoofd, en het deed zo goed om me eindelijk eens terug ” normaal” te voelen. Weg met alle overdreven prikkels in mijn hoofd, de mistslierten die mijn hoofd bewonen. Eindelijk kon ik terug verstandig nadenken, logisch nadenken . Dat maakte me rustig, . Geen zenuwachtig opentrekken van alle lades in huis. Maar gericht zoeken. In de lades lagen ze niet. Dan besloot ik mijn handtas een grondig onder handen te nemen.

Mijn agenda ondersteboven keren. Ik heb altijd een agenda met een elastiekske, en ja ik bewaar daar een hoop brol, zoals mijn voorschriften, klevers van de ziekenkas. Sinds kort ” mijn dopkaart”, hihi.

En daar zaten de twee gezochte kaarten. En toen dwarrelde mijn eurocentje naar beneden als een licht veertje en kwamen de herinneringen terug. Ik had ook mijn agenda’s uitgelegd om naar Brussel te gaan. Ik neem het liefst zo weinig mogelijk gewicht mee in mijn handtas.

Ik zal de volgende keer toch een keertje mooi vragen aan de psy of ik die pilletjes niet terug mag nemen, want het helpt me zo hard! Daarmee functioneer ik op de manier dat ” gewone ” mensen functioneren. Uiteraard blijft dat lijf wel kwakkelen, maar als het wat beter in het kopke dan, dat is dat heel erg leuk meegenomen.

Ik ben dus heel pro dat medicament, maar ik weet ook dat niet iedereen er goed bij vaart, maar wie een kind heeft met adhd, of er zelf mee sukkelt, geef het een kans, je kan er zo veel beter door functioneren.

11 gedachtes over “Ode aan de rilatine!

  1. Ja, er zijn veel mensen die wel van t een werkske op t ander springen. Maar bij mij is het heel heel erg en is de diagnose wel degelijk door een psychiater gesteld die gespecialiseerd is in Adhd bij volwassenen.

   1. bij mij ook , maar er is zoveel stress acute dat ik een angstremmer helaas moet bijnemen en soms heb ik het moeilijk met het accepteren van pillen te moeten nemen maar idd als het helpt ,

   2. en idd ik veranderde ook van werk maar door pesterijen en een reactie van collega’s die me echt op mijn adhd namen en nu op mijn ander werk juist hetzelfde dus mijn zelfvertrouwen krijgt altijd een deuk

 1. Mateo veranderde ook toen hij het nam en richting depressie….hij wil het daarom niet meer nemen. Maar hij vloekt wel op de nadelen van het niet nemen

  1. Inderdaad. Ik nam ooit concerta en ik werd daar ook zo depressief van. Het kan inderdaad bij sommige mensen lelijke bijwerkingen hebben, waardoor het medicament niet geschikt is. Maar wel goed dat je het een kans hebt gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s