Wat ik wil.

Deze week had ik een korte chat met Gitta. De laatste tijd komt er niet zoveel meer in huis van onze heerlijke lange chatgespringen, en damn, ik mis ze. Maar ik vlieg rond van t een naar t ander, en ik overleef het nog net allemaal. Heel de situatie van mijn moeder put me uit. IK heb zelf heel veel concentratieproblemen momenteel, ben heel vergeetachtig en dan moet ik de zorg rond mijn moeder die nog tien keer vergeetachtiger is dan ik er bijnemen. Enfin, de meesten onder jullie weten wel waar ik momenteel allemaal mee bezig ben.

Maar ik kom even terug op het gesprek. Ik vertelde Gitta dat het oppassen op kindjes me wel lag. Ze vroeg of het “echt” zo was en of ik “echt “wel wou werken in een kringloopwinkel, wat de mevrouw van het Gtb project vooropstelde. Voor wie niet weet wat het Gtb project omvat, wel het is een project waar ze mensen met een beperking voor het normale werkcircuit aan aangepast werk helpen.

Gitta kent me beter dan ik mezelf ken blijkbaar! Want als ik daar allemaal eens goed over nadenk, is dit inderdaad niet de job van mijn leven! En er zijn inderdaad heel veel dingen die ik veel liever zou doen. Werken in een reisbureau bijvoorbeeld of bij een toeristische dienst, rondleidingen geven . Verkoopster! Maar en er zijn o zo veel maars.

Dit zijn mijn grote struikelblokken

 • Ik kan me begot niet concentreren, ik maak in mijn gewone leventje al zoveel fouten! Mijn adhd loopt de spuigaten uit momenteel. Zo heb ik deze week de verkeerde bankkaart kapotgeknipt toen ik een nieuwe ontvangen had. Weet ik s morgens niet meer of ik mijn medicatie genomen heb. Heb al twee keer kattekorrels in de wasmachine gegoten, gewoon omdat die samen met het wasprodukt op de wasmachine staan. Ik vergeet dingen te doen die de mama vraagt als ik op hun kindje ga passen, zo vergat ik om de koorts nog eens op te meten. Bij mijn vrijwilligerswerk maak ik ook fouten, ik deel de speelkaarten verkeerd uit, tel de punten verkeerd op.
 • En daar wringt nu net het schoentje. Die fouten die ik tijdens mijn vrijwilligerswerk maak worden getolereerd, we lachen er een keertje mee, maar stel dat ik constant fouten maak op mijn werk.
 • Ik ben dus gigantisch bang! Bang om constant fouten te maken  en niet goed bevonden te worden op mijn erk is mijn grootste angst. Ik mag van mezelf best zeggen dat ik altijd een goeie werker ben geweest, niet de perfecte, niet de beste, maar ik was heel plichtsbewust en werkte  ( om het op zijn Donald muylles te zeggen ) alsof het voor mezelf zou zijn.
 • Dan is er nog mijn nachtblindheid, die precies erger wordt en ik durf geen oogarts te raadplegen uit angst mijn rijbewijs kwijt te spelen. Want dan ben ik al mijn vriheid kwijt, ik mag er niet aan denken. Maar anderzijds ben ik bang om in het donker te moeten rijden als ik naar en van mijn werk moet rijden. Ik moet me zo ontzettend concentreren en traag rijden en dit voelt echt niet goed , laat staan veilig!
 • Dan zijn er nog mijn vervelende ” tics” een lichte vorm van het tourettesydroom zeg maar. En ik zie me al staan in een winkel als mensen me uitleg vragen , hen te beantwoorden met het constant wikkelen van mijn neus. Oh my God, je hebt geen idee hoe hard ik me daar voor schaam. Ik wil niet dat ze me uitlachen, ik probeer het zoveel mogelijk te verdoezelen, maar als ik stress heb , o wee! Bloos bloos.
 • Er is nog een gigantisch genant probleem. Iedereen zal hier gegarandeerd in de lach schieten en ik geef me nu heel erg bloot en weet niet of het zo een goed idee is dat hier neer te pennen. Maar ik neem het risico. Bon daar komt het, Aheum, ik kan geen winden meer ophouden! Echt, het is verschrikkelijk. In de wachtrij bij de kassa, terwijl ik raad vraag in een winkel. Als ik zit kan ik het af en toe noch onderdrukken, enfin het geluid althans . We kunnen er eens mee lachen maar weten jullie welk gigantisch probleem dat voor me is! Ik zou soms een luik in de grond willen toveren om er snel in te springen in grote nood!
 • En dan is er nog mijn fibro. Die klachten ken je onderhand, ik kan geen zwaar werk aan, kan niet tillen, niet bukken, niet lang stappen,

Besluit, zie je me al staan als verkoper in een winkel? Al schetendlatend en wriemelen met mijn neus, en gigantische fouten maken aan de kassa door mijn slechte concentratie die mijn adhd met zich meebrengt. Dan loop ik nog als een scheve lavabo ook. Kortom ik heb alles waarmee ze goed kunnen uitlachen. En ik heb faalangst, meer dan een beetje.

En dan denk, ik die kindjes merken dat niet, of ergens weggestoken in een plaats waar mensen werken met een beperking valt het allemaal niet zo op. Ook de mensen waar ik vrijwilligerswerk doe vinden dat allemaal zo erg niet. Ze zijn blij dat ik ga om hen een beetje op te vrolijken. Want ja, ik heb wel gevoel voor humor, en ik heb een goeie tong die zijn werk nog buitengewoon goed kan doen. Zucht, moeilijk hoor!

 

Advertenties

12 gedachtes over “Wat ik wil.

 1. Heel sterk dat je dit alles neerpent. Heel moedig vooral dat je je eigen ‘gebreken’ niet verstopt. Maat weet dat niemand, werkelijk niemand perfect is. Die verstooidheid? Heb ik ook al eens last van. En als ik in de Brugse Steenstraat loop, hoor ik regelmatig een scheet ontsnappen bij sommigen. Laat het je leven niet vergsllen – vroeg of laat vind je een aangepaste job, of blijf je bij de huidige en leer je ermee leven. Moed!

 2. Inderdaad moeilijk he, lieverd… Ik vind het erg moedig van je dat je jezelf zo bloot geeft, en ook dat je je ‘zwakkere’ kanten erkent en je sterke punten even goed zelf ziet. Jij komt er wel! Al eens loopbaanbegeleiding overwogen?

 3. heel lastige struikelblokken zijn dat!
  die concentratieproblemen horen ook bij fibro hé, ik heb geen adhd maar het is zó herkenbaar wat je schrijft!
  ook wat het werk betrefte, en dat zei de specialist ook tegen mij toen hij mij beschreef zonder dat hij mij kende of dat ik al iets vertelt had,
  dat ik meer met het bedrijf bezig was dan m’n baas
  je andere klachten zijn niet om te lachen, lijkt me heel erg vervelend, maar je bent nooit alleen, iedereen heeft wel iets
  eigenlijk denk ik dat veel mensen (gezond of ongezond) niet altijd de job doen die ze echt zouden willen
  k lees net dat er een nachtblindheidsbril bestaat, dus al terug een probleem opgelost 🙂
  en je maakt mensen blij, dat is veel belangrijker dan een of andere hooggeplaatste job!!!
  aanvaarden en doen wat je kan lijkt me het beste, niet altijd het gemakkelijkste maar brengt wel het meeste rust in je geest
  goede moed Christa, je zal je draai wel vinden x

 4. Inderdaad moeilijk om een evenwicht te vinden tussen wat je zou willen en wat kan. Die ongemakken lijken me flink vervelend, chapeau dat je ze durft delen. Succes alvast!

 5. Piep hey meid
  chapeau dat je alles zo neerpent..
  De vergeetachtigheid.. echt fibro-ding ook hoor Zoals Ann zegt.. ik heb het met dagdagelijkse dingen.. maar erg met namen onthouden..

  Wat je “winderigheid betreft, wat zegt je arts hier van? Daar las ik niks van.. misschien een soort training zoals voor incontinentie.. wie weet..kan het helpen..
  En weet 1. Ding ik ga nooit iemands blog volgen om “te lachen”met hoor..
  Verder heb je zoveel fantastische kwaliteiten,
  Er komt vast iets op jouw pad..
  Ik geef je een dikke hoedje-af-knuffel voor een toffe madam
  Knuf Mieke

 6. ’t Is niet gemakkelijk….. Maar wel straf om dat hier allemaal bloot te geven!
  In een reisbureau werken zou ik ook nog wel zien zitten, zo meedromen met mensen hun reisdromen.. en uiteraard tonnen inspiratie opdoen.
  Maar ik kan snappen dat je jezelf daar niet aan wil blootstellen, als je weet wat je wel en niet kan, is het misschien best te focussen op wat je wel kan, en daarmee te beginnen? Ik denk dat je dat vrijwilligerswerk nog wel graag doet, nee? Kan je daar voorlopig niet mee doorgaan? Het brengt niks op natuurlijk, en met de hete adem van de RVA in uw nek, da’s allesbehalve leuk… Kan je nog proberen om je statuut om te keren? Of kan dat niet eens ge nu ‘gewoon’ werkloos zijt verklaard?
  Ik hoop echt, en ik duim keihard, dat je iets vindt waarbij je je gelukkig voelt, want dat verdien je!!

  1. wel, het zit zo, als je stempelt ben je verplicht om werk te zoeken. Als ik in het gtb project terecht kom, zoeken zij aangepast werk voor mij en zetten ze me niet constant het mes op de keel om vast werk te zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s