Feestje.

Het was dan gisteren eindelijk tijd om mijn moeder te vieren! Ze was tachtig geworden. Samen met mijn broers hadden we een feest gepland in een feestzaal waar één van mijn broers meer dan 20 jaar chef kok is geweest. We wilden haar een mooie dag geven en hadden een brief bij de uitnodigen gedaan , dat mensen , indien ze echt iets  wilden geven een bijdrage konden leveren voor een persoonlijk optreden van een vlaamse charmezanger.

Ik ben vroeg vertrokken naar de feestzaal, want

 • Ik moest mijn muziek installeren, laptop en boxen.
 • ER moesten nog mensen afgehaald worden aan het station en naar de feestzaal-hotel gebracht worden.
 • Ik moest nog een valiesje op mijn moeders kamer zetten  met haar juiste kleren in.
 • Ook de tafelschikking moest nog gebeuren.

En al een geluk dat ik vroeg was vertokken, want er waren te weinig plaatsen aan de tafels opgedekt. Het begon al goed, ook hadden de tafels een ander model, zo ging mijn tafelschiking ook flink de mist in, het werd een beetje puzzelen wie ik bij elkaar zou zetten.

Ik had mijn moeder die dag vier keer opgebeld om te zeggen dat ze naar de kapper moest en vier keer had ze het opnieuw vergeten. Het was heel stresserend dat ik zo ver van bij haar af zat. Om 16 uu ging mijn tante haar ophalen en owee, ze was om kwart voor vier nog steeds niet thuis. De stressthermometer ging de hoogte in.

Ik maakte me ook zorgen over de muzikale act van de avond. Ik had hen nog eens gebeld in de voormiddag en ik kreeg geen antwoord. Ik had daar helemaal geen goed gevoel bij en vetrouwde het zaakje niet helemaal omdat ik altijd heel korte ( op het randje af onbeleefd ) mails terug kreeg. En ik ging maar gerust zijn als ik die zanger ging zien toekomen met zijn keyboard.

Kwam mijn moeder toe op het laatste nippertje in een totaal andere outfit omdat ze vergeten was dat ik al kleren voor had meegenemen. En ze wou persé aanhadden wat ze had. En ik dacht, ze ziet er goed uit, zoals ze is, ze heeft aan wat ze graag aan heeft, laten we daar niet moeilijk over doen, en ik zei mama dat het goed was , dat ze straalde want dat was ook zo.

We waren maar net klaar of de eerste gasten waren er al. De gasten stroomden toe en mama was in de wolken om al haar vriendinnen , kennissen en familie te zien. Ik was blij, maar zat nog steeds boordevol stress. Tot ik opeens telefoon kreeg! Mijn hart stond stil en ik hoopte dat het niet waar was! Maar het was wel waar! Ik kreeg te horen dat de zanger een ongeluk had gehad met de auto, wat ik tot op heden nog steeds niet geloof. Ik dacht dat ik de grond onder mijn voeten voelde wegzakken. Ik dacht dat ik ging beginnen wenen en hyperventileren terzelvertijd. Alle gasten waren al verkneukeld op het privé optreden en hadden daar uiteindelijk ook een duit voor in het zakje gedaan. Ik gaf de telefoon door aan de vriendin van mijn mama die die mensen persoonlijk kent. Maar het mocht allemaal niet baten. Enfin voor een lang verhaal kort te maken. Ik wou niet opgeven en de lieve vriendin van mijn moeder heeft rondgebeld tot ze uiteindelijk iemand gevonden had.

Ik kon die man wel om de hals vliegen toen hij toekwam met zijn installatie. En eind goed al goed!

Er is veel gedanst geweest, mijn mama straalde en daar draaide het allemaal om, nietwaar!

 

 

5 gedachtes over “Feestje.

 1. Piep hey meid wat heb je dit weer fantastisch opgelost en er een prachtig feest van gemaakt!
  Je moedertje heeft genoten en ach haar andere outfit., de muzikant.. Was allemaal oke.. Je bent een top-madam knuf ook voor je mama

 2. wat een toeval, Christa!
  Ook wij hadden afgelopen weekend de verjaardag van mijn moeder te vieren!
  Al was het met een veel beperkter publiek dan bij jou…en zonder dansen…

  Tof dat je moeder ervan genoten heeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s