Valiezen.

Ja, ik beken, valiezen klaarmaken om op reis te vertrekken is één van mijn geliefkoosde bezigheden. En ik vond eindelijk de tijd om deze klus te klaren want overmorgen vertrekken we naar Andalousië.

Voor het eerst met Ryanair, we zien wel als het echt zo slecht is. Het is trouwens maar een paar uurkes vliegen.

Ik was de laatste week heel erg bezig met vanalles, maar er is veel tijd gekropen in de zorg rond mijn mama.

Zaterdag zijn we samen naar de neuroloog geweest. Ze was de laatste keer getest geweest in april en dan waren de resultaten op het randje af. 24 op 30. Onder de 24 kan wijzen op dementie. Ze moet die testen dus opnieuw doen, nadat ook dr merkte dat ze ze zich blijkbaar niet veel herinnerde.

Het was dan ook een ramp toen ze haar medicatie moest opnemen die ze neemt. Blijkt dat hij haar ook antidepressiva had voorgeschreven, maar die dus ook niet neemt.

Haar geheugenproblemen zouden ook kunnen wijzen op een samenspel van een fel ijzertekort en een depressie. Het lijkt me redelijk logisch dat ze inderdaad kampt met een depressie, aangezien heel de situatie met haar vriend.

Pas op 17 juli kan ze naar de scanner in Roeselare. Wat duurt het allemaal lang! En dan pas op 22 augustus moeten we terug om de uitslag te bespreken.

In overleg met de dokter hebben we beslist dat er een verpleegster moet komen voor het toedienen van de medicatie.

En maandag ben ik langsgeweest bij huisdokter voor een lijstje met al haar te nemen medicatie.

Ik ben ook langsgegaan bij de sociaal assistente van het ziekenfonds, maar aangezien er nog geen echte diagnose is , kan er nu al weinig ondernemen worden.

Maar ze was het me wel eens met het inschakelen van verpleging. Dat zorgt ook dat er een sociale controle komt en dat is voor mij dan een beetje een geruststelling, dat er iemand de boel in de gaten houdt.

De vriend, was niet opgezet met de verpleging en beweerde dat hij dit ook kon doen, maar ik heb op mijn strepen gestaan en duidelijk gemaakt dat het moet van de dokter .

Bovendien had hij de pillendoos die ik correct gevuld had, al omver gegooid, waardoor er pillen op de grond vielen. Hij stak die , hop, in het eerste het beste vakje. Hij gromde toen ik zei dat ze niet juist zaten .

Ik heb heel het verhaal uit de doeken gedaan tegen de verpleegster, telefonisch , en ik heb er vertrouwen in. Het lijkt me een gedreven dame, die gespecialiseerd is in ouderenzorg.

Ze verzekerde me dat ik met een gerust hart op reis kan vertrekken. En ik voel een grote opluchting, ik voel dat ik goed gehandeld heb. En nu is het eerst tien dagen genieten en dan afwachten wat de testen uitwijzen. Tenzij het plots nog veel slechter zou gaan, dan breng ik ze gewoon via spoed naar het ziekenhuis.

Gisteren moest ze een cateract-operatie ondergaan en volgens haar vriend heeft ze zelf haar infuus uitgetrokken, iets wat ze onder normale omstandigheden nooit zou doen, want haar angst voor bloed en naalden is veel te groot. Ik stel me dus nog steeds heel veel vragen.

Maar ik zal het proberen los te laten, en in handen te geven van mijn andere broers en de verpleging. Moest die vriend nu nog willen opkrassen zou ik helemaal tevreden zijn.

 

 

Advertenties

13 gedachtes over “Valiezen.

 1. Het beste dat je kon doen is thuisverpleging inschakelen voor de medicatie.
  En nu genieten van je reis zou ik zeggen.
  Goeie vakantie toegewenst Christa !

 2. je hebt goed gehandeld, Christa. Ik zou die “vriend” ook niet zomaar vertrouwen. Een verpleegster is de juiste persoon om de medicatie met zekerheid toe te dienen.
  Ik ben al benieuwd naar je ervaringen met Ryanair, volgende maand vliegen wij er ook mee naar Barcelona!
  Alvast veel plezier daar in Andalucia!!!

  1. DE verpleger heeft me opgebeld en alles is goed gegaan. Hij gaat het ook zelf opvolgen om de huisdokter om voorschriften te vragen. Da’s zo’n opluchting voor mij! Nu kan ik met een geruster hart vertrekken.

 3. Moeilijk om het los te laten. Maar het is wel goed om ook even aan jezelf te denken en te gaan genieten van je vakantie. Fijn dat er nu in ieder geval door de verpleegkundige een oogje in het zeil kan worden gehouden. Fijne vakantie!

 4. Je hebt juist gehandeld!!! De koe bij de horens gevat; die verpleegster was een geweldig idee. Je moeder is in goede handen.. Geniet van je vakantie!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s