Granny is back

Granny is veilig terug, ik was al terug voor de aanslagen. Waar ik uiteraard heel blij om ben. Mijn vluchtperikelen die me deze keer te beurt zijn gevallen verdwijnen in het niet bij de gebeurtenissen op Zaventem. Want ja, ik heb alweer een vlucht gemist, mijn terugvlucht deze keer, de aansluiting in London. Het vliegtuig was veel te laat vertrokken uit Halifax omdat er een ongeluk met een truck gebeurt was op de tarmak. Er moest olie opgekuist worden, bla bla bla. En ik wist al voor het vertrek dat ik de aansluiting niet ging halen. Toen ik er met de hostess over sprak, ontkende ze het, en ik werd eigenlijk een beetje kwaad. Want normaal gesproken kunnen ze dat dan al regelen dat er tegen de tijd dat ik aankom, nieuwe tickets klaarliggen. Maar ze hebben Chrissebietje nog eens de poten van onder haar gat laten lopen naar de gate om dan aan de gesloten gate aan te komen, al puffend en blazend.

Maar, ik heb mijn kleinkind in de armen gehouden, een week lang kon ik haar knuffelen, en dat was geweldig. Het was het meer dan waard.

IMG_20160311_075629

Hier si kleine Ellie met haar allereerste paashaas recht van chocolalaland ! Haar mama zal die met plezier opeten. Maar ik wou persé chocolade meenemen.

IMG_20160312_072507

Hier si, ikke met kleine patat. Hoe geweldig was het niet om dat in mijn armen te houden.

Aan sigth seeing hebben we niet gedaan , ik heb vooral moedertje gespeeld, gekookt, en gezorgd en eerlijk, ik vond het heerlijk om te doen.

Het enige waar we naartoe geweest zijn, is naar de Maple farm. Een geweldig leuke ervaring, waar ik zwaar beladen met maple sirop en andere maple toestanden het bos terug uitkwam, want om tot de boerderij te komen was het toch wel 2 km wandelen.

De maple boer vond het heerlijk om eens Belgen over de vloer te krijgen en gaf me met veel plezier de nodige uitleg.  Maple sirop maken, k wist niet dat het zo eenvoudig was. Want het sap dat van de bomen wordt afgetapt wordt gewoon gekookt zodat het kan indikken. En ingedikte maple suryp wordt dan weer maple butter en op het laatste wordt er maple sugar bekomen.

IMG_20160312_144106

hier zie je de leidingen die door het bos lopen van boom naar boom. Het sap wordt door een kraantje dat in de boom gemonteerd wordt gewoon afgetapt.

IMG_20160312_145200

HIer si, Mapleman himself, die staat naast de kookbak waar het sap gekookt wordt boven een hoofstoof waar er niet zo’n kleine houtblokjes worden ingestoken, maar meteen halve boomstammen, het was daar dan ook heerlijk warm en het geurde er ongelooflijk zoet en lekker.

IMG_20160312_145948

Ik mocht ook eens roeren in de maple butter en mocht nadien de lepel aflikken!

IMG_20160312_155924

Mijn buit om mee naar Belgie te brengen.

 

 

Advertenties

7 gedachtes over “Granny is back

  1. welkom terug thuis, Christa!
    Kleine Ellie heeft al serieus wat haar hé…kan best geloven dat je genoot van het knuffelen met haar.
    Maplesiroop, zou die ook hier verkrijgbaar zijn? Lijkt een beetje dezelfde manier van maken als peren/appelstroop. Ruikt inderdaad heerlijk.

    1. Maple syrup kan je hier ook kopen in de supermarkt in kleine flesjes, en in natuurwinkels, maar het is hier uiteraard veel duurder dan dat je het rechtstreeks op de boerderij koopt.

  2. Wat heerlijk dat je zo hebt genoten van de tijd met je kleindochter!! Hopelijk duurt het niet té lang voor je haar nog eens kan vastpakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s