Droomreis, in groep of met zijn tweetjes?

Volgend jaar zijn we tien jaar getrouwd en dat willen we vieren , niet met een feest maar met een droomreis! Maar omdat we beiden nog zo veel droomreizen in ons hoofd hebben is het moeilijk kiezen. Maar ik wil het liefste ergens naartoe, wat weer totaal anders is dan de vorige reizen. En met uitzondering van Egypte en Tunesie zijn we nog nooit in het echte Afrika geweest.

Aanvankelijk dacht ik aan Tanzania , de serengeti, safari en een paar dagen verlenging op Zanzibar. Daarom trokken we erop uit naar het vakantiesalon , om info te vragen, voor en nadelen te overwegen. En ik kwam tot de conclusie dat een reis naar Tanzania, heel mooie safaris te bieden hebben, maar elke dag safari , dat is voor mij ook niet nodig. Ik denk dat het me ook snel zou vervelen, hoe graag ik het ook zou doen. Het moet ook geweldig zijn om tussen de Masai krijgers te zitten. Maar ook dit is in de loop der jaren heel erg gecomercialiseerd , gemanipuleerd, zodat we er uiteindelijk ook een vals beeld over krijgen. Maar wat me het meest tegenhoudt is , dat je daar als toerist bekeken wordt alsof je een miljonair bent en er constant gebedeld wordt.

De tweede optie was Zuid-afrika. Omdat dit land veel meer te bieden heeft dan safari alleen. Het noorden en het zuiden is totaal verschillend. En eerlijk die variatie spreekt me enorm aan. Ze zeggen dat Zuid-Afrika de wereld in één land is. Een man van jetair heeft ons heel veel verteld over Zuid-Afrika en heeft er me heel warm voor gemaakt. We zijn dus erug gekeerd met een shoppingkarretje vol documentatie van Zuid-Afrika. Ik heb gewikt en gewogen, alles bekeken, veel onbruikbare dingen ( lees, te duur ) weggegooid en er schieten een paar optie over. Een fly en drive met Jetair, met een vast parcour, af te leggen met een huurwagen. Idem met connections. Dan schieten er nog de groepsreizen over, en precies van deze vloog al veel documentatie in de vuilnisbak, wegens veel te duur. Want wij willen graag comfort, maar geen luxe, waar we ons dan blauw betalen aan dure drankjes in de prijzige hotels.

Eén groepsreis bleef over, die van de blauwe vogel. Op het eerste zicht leek het me nogal duur, tot ik eens aan het rekenen ben gegaan, hoeveel een selfdrive reis ons zou kosten.

En eerlijk, ik kwam tot de vaststelling dat die groepsreis een goeie optie is. Want alles is voor je georganiseerd, je verliest geen tijd, moet nergens zelf tickets voor kopen, alle uitstappen zijn inbegrepen. Er is ook avondeten voorzien. Geen getjool op zoek naar een restaurant s avond na een vermoeiende dag. En ik moet toegeven, ik die absoluut geen groepsmens ben op reis, we lopen al graag eens weg van de groep, 😉 begin meer en meer pro’s te ontdekken in deze optie.

Toen ik eens info opzocht over het Kruger park,op internet, kwam ik al tot de vaststelling dat de info rond de entreeprijs heel erg verwarrend is, er zijn heel veel verschillende pakketten en ik vrees dat als we daar met zijn tweetjes gaan komen aankloppen ze ons direct het duurste zullen aansmeren en dat we ofwel ons kar gaan keren en geen Krugerpark zouden doen, ofwel ons blauw betalen en dit de kostrprijs van de reis ferm de hoogte in zou jagen.

Oke, ik zal het missen om kleine restaurantjes op te zoeken tussen de gewone bevolking, te stoppen waar wij willen , winkeltjes te doen die wij zelf willen zien .

En ik zal de opgelegde winkels haten waar ze ons met het busje naartoe brengen,zoals verleden jaar in Turkije bij een uitstap. Ik word daar zo pisnijdig voor om daar mijn kostbare tijd te verliezen.

Maar zal ik niet pisnijdig worden als ze ons overal belazeren met entreeprijzen, omdat we twee sukkelaars zijn die op draai zijn met een huurwagen?? We weten het niet hé. We zullen er trouwens nooit achter komen, omdat we maar één van de twee gaan kiezen , of met zijn tweetjes rondrijden of met een groepje van 18 man, wat eigenlijk nog meevalt.

Zolang ik maar niet moet socialiseren tegen mijn zin. Pas op, ik ben heel sociaal en extravert van aard, maar t moet mij aanstaan, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Ik hoef niet contant samen klitten met die overige 16 man.

Ik hoor anders heel veel goed over de blauwe vogel, zelf zijn we al éen keer met hen meegereisd toen ons moeder ons op een cruise getracteerd heeft. We waren toen heel tevreden eigenlijk maar dat was geen groepsreis.

Wat zijn jullie ervaringen? We moeten er ook rekening mee houden dat we geen 3 x 7 meer zijn en dat ik graag een goed slaapcomfort heb, want ik blijf natuurlijk wel lichamelijk beperkt en moet daar rekening mee houden. Laat maar horen !

 

Advertenties

11 gedachtes over “Droomreis, in groep of met zijn tweetjes?

 1. Zuid-Afrika is dit jaar blijkbaar een zeer populaire reisbestemming. http://erikavantielen.be/ Toevallig is Erica net terug van Zuid-Afrika. Deze week schrijft ze nog 3 artikels over hun reis. http://lepetitrequin.com/2016/02/week-201634-in-woord-en-beeld/ ging ook naar Zuid-Afrika. Mss kan je op deze sites wat inspiratie opdoen. Ik denk zeker dat zo’n groepsreis idd een goede optie kan zijn. Het feit dat alles op voorhand voor jullie geregeld is, lijkt me een enorm voordeel. En idd een groep van 18 valt zeker heel goed mee.

 2. Ik ben alleen maar in Kenia geweest in 2002, ook via een groepsreis. Wij hadden een ruime week de rondreis en er nog een ruime week hotel aan het strand bij genomen. Alles was super goed geregeld en het was een super ervaring. In die landen is het sowieso verstandig om niet zo maar alleen op pad te gaan, veiligheid is helaas niet overal gewaarborgd. Heel veel succes met plannen, het ernaar toe leven en het uiteindelijke gaan!

 3. Zelf een reis plannen in een continent dat je niet bekend is durven wij niet. Het grote voordeel van een groepsreis is dat je werkelijk alle highlights ziet en je om niks moet bekommeren. Nadeel is dat je afhankelijk bent van die anderen, soms lang moet wachten en met de grilletjes van velen rekening houden. We mogen ons als ‘ervaren’ reiziger rekenen, maar voor verre bestemmingen kiezen we toch steeds opnieuw voor die georganiseerde groepsreizen.

 4. Ik zou ook kiezen voor een georganiseerde reis,….zeker in zo’n continent,….en je kent mijn aversie van sociaal zijn :-),……maar ook ik zou daarvoor kiezen!

 5. nooit in Afrika geweest, k zou het niet weten
  ooit naar india geweest met twee, alles verliep toen goed
  maar zoals het vandaag in de wereld is zou ik dat niet meer durven
  groepsreizen hebben mij nooit aangesproken maar k denk dat het wel minder stress bezorgt en als er een probleem is sta je er niet alleen voor

 6. zo’n groepsreis heeft natuurlijk zijn voordelen, Christa. En toch kan je wellicht ook eigen activiteiten plannen als je in iets anders zin hebt. Ik veronderstel dat niet àlle momenten van de dag gepland zijn, en dat je ook eigen vrije tijd krijgt?
  Ik krijg zelf regelmatig mails, waarin de Blauwe Vogel aangeprezen wordt. Zit wel goed denk ik! Het verwondert mij wel dat veel data voor die reis naar Zuid-Afrika al volzet zijn, de prijs is nochtans niet min! Maar wellicht erg de moeite toch… 😉

  1. Ik heb eens een prijsberekening gemaakt met connections, met vluchten, huurwagen, hotels, verzekeringen, benzine, eten en entreegelden en ik kom er niet voor de prijs van de blauwe vogel. Maar t is idd een dure reis en niet iets om elk jaar te doen. Vandaar alleen met een speciale gelegenheid.

 7. Awel ik ben dezelfde overweging aan het maken voor een reis naar Argentinië. ’t Is zo ver weg (ik ben nog nooit zo ver van huis geweest), ge verstaat de taal er niet, ge kent de gewoontes niet, de cultuur… Met een georganiseerde reis hoef je je nergens druk om te maken, je hebt altijd mensen om bij te rade te gaan, en oké je kan niet gaan en staan waar je wil, maar als je op die manier alles kan zien wat er te zien valt, denk ik dat dit niet echt een beperking is. En ge kent mij, ik ben allesbehalve sociaal dus dat groepsgevoel houdt me momenteel ook een beetje tegen.

 8. Leuke plannen! Ik ken Zuid-Afrika niet, maar een groepsreis zou ik niet snel boeken. Houd daar echt niet van. Van tevoren kun je ook alles zelf regelen inclusief hotels waardoor je ook meer comfort hebt. Als je het makkelijker wilt gewoon lekker een groepsreis boeken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s