Wondermooie dagen!

Ja, ze zijn er nog, de wondermooie dagen! Een dag zoals gisteren. Omdat mijn ventje op zondag gaan scheidsrechteren krijg ik altijd carte blanche over wat we op zaterdag doen. En ik plande een uitje in mijn hoofd en bestelde twee tickets voor een concert voor een goed doel. Ja Chrissebie is al in kerstsferen. Niet zozeer dat ik mijn huis overmatig ga versieren en champagne en allerlei lekkernijen aan het inslaan ben. Neen, het gaat hem over het kerstgevoel. Het gevoel niet alleen aan mezelf te denken, maar ook eens verder kijken dan mijn neus lang is.

En eerlijk, mijn dochter heeft vrijdag dat gevoel bij mij wakker gemaakt! Ik zag ineens een postje van haar verschijnen over het plan om een kerstfeest te organiseren voor eenzame en minder bedeelde mensen.

En laat ze nu zelf geen nagel hebben om in haar gat te klauwen want ze moet ook zorgen dat ze rond komt als alleenstaande in een dure huurwoning in Gent. Maar dat heeft me zo’n warm hart bezorgd, dat ze zichzelf niet zit te beklagen dat er geen dure kerstcadeaus zullen zijn, want een deel van haar vliegtuigticket naar Canada kreeg ze al in het begin van het jaar van mij. En uiteindelijk wou ze maar één ding voor kerst en dat was, haar broer zien.

Ik kon me wel voor de kop slaan dat wij verleden week een tafeltje hebben gereserveerd in een restaurantje in ons eigen dorp. De kinderen zijn er niet met kerstavond, maar komen toe op kerstdag zelf, en dan organiseer ik thuis een kerstfeestje, ook voor mijn eigen dochter uiteraard.

Maar nu dochterlief zo’n mooie plannen heeft voor kerstavond kan ik er niet zijn om te helpen koken. Wat jammer. En het is ook niet mijn stijl om de reservatie te annuleren met een belachelijk smoesje.

Nu, het is heel kort bij en ze weet niet of ze het nog zal kunnen redden tegen kerstavond. Want ze moet mensen vinden die haar eten en drank kunnen sponsoren . het plan is om een aperitiefje te schenken. Ik heb in elk geval al zes flessen schuimwijn aangeboden.

En daarna een koud buffet. Zodat ze alles wel kunnen gebruiken. Al is het maar een krop sla, een kilo tomaten of een pakske hesp.

Ik sta volledig achter haar plan en ga zeker mijn hulp aanbieden om de voorbereidingen te doen en eten te gaan schooien in winkels en zo. Ja hiervoor wil ik wel eens alle registers open trekken.

En zo plande ik met mijn goeie kerstgevoel onze zaterdag . In de voormiddag zouden we onze verplichtingen van boodschappen en zo doen. En in de namiddag vertrekken naar Gent. Eens langsgaan in de hostel waar dochter werkt. Daarna wat slenteren en aan windowshopping doen, al hadden we niet echt iets nodig. Een beetje genieten van de kerstmarkt, daarna een muilke gaan eten ( een kleinigheidje ) en daarna een concertje meepikken voor Music for life. Sioen was van de partij, samen met een hoogzwangere Lady Linn en Ann Pierlé.

Goed geregeld, vond ik zelf! En ik heb er zo hard van genoten! Bij de fnac liet ik me niet vermurwen om een doos truffels te kopen voor een goed doel. Maar toen ik merkte hoe hard die gasten zich inzetten om kankerpatiëntjes een fijne vakantie te bezorgen, ging ik overstag. Ik bedacht, wat is nu 5 euro in een mensenleven!

Dit gaf me zo’n goed gevoel dat ik ook maar de straatmuzikant een fooi gaf. Ook later op de avond kreeg nog een straatmuzikant die zo hard stond te performen in het Frans en met heel gestes en bravoure, een welverdiend applaus van mij en ook een fooi. Je moet het maar doen zeg ik dan. Mijn dochter zorgde ervoor samen met een klein team dat straatmuzikanten nu gratis mogen spelen in Gent. En eerlijk, dat maakt een stad gezellig, op elke hoek een streepje muziek.

Ja, ik liep op wolkjes door de stad. We genoten van een lekkere italiaanse toast met een glaasje wijn. Gingen nog eens langs bij de dochter en vertrokken dan naar het concert.

Het verbaasde mij bij het binnenkomen in de zaal dat er stoeltjes , tafels en daarop kaarsjes stonden. Dat was best gezellig om lzkker languit te zakken voor superleuk concert. Sioen is mijn favorietje en ik ben steeds blij hem en zijn band aan het werk te zien. Maar ook Lady Linn, verraste mij. En Ann Pierlé en Fulco Ottervanger. Van die laatste had ik nog nooit gehoord. Maar samen met Ann Pierlé speelden ze muziek uit een theaterstuk, en ik heb zo hard genoten van de  “rare” vernieuwende en leuke muziek die ze brachten.

De cosy sfeer zorgde ervoor dat we precies in een huiskamerconcertje zaten, alweer met een glaasje rode wijn als afsluiter van de mooie avond.

 

 

Advertenties

8 gedachtes over “Wondermooie dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s