Een dagje leuk maar raar en onverwacht

 

 

We hadden al een hele tijd afgesproken om met vrienden naar Veurne uit eten te gaan. Deze bestemming was voor beiden per trein te bereiken met de lijn Landen-De panne. De trein die ook in Tielt passeert.

We hadden onze vrienden kunnen overtuigen om mee te gaan naar de “vetten os” die befaamd is voor zijn speciale soorten vlees. We waren er verleden jaar geweest en wilden er graag nog eens terug. We hadden bovendien gelezen dat er braderie was in Veurne en we gingen er een dagje van maken en mijn mannetje had prompt gereserveerd.

De trein had vijf minuten vertraging, maar ach, dat kon de pret niet drukken, positievelingen als wij zijn. We stapten uit de trein en vonden het verdacht kalm, en jullie voelen de bui al hangen. Van de braderie was er niets te zien, enfin toch heel weinig. Een paar winkels hadden hun winkelwaar buiten uitgestald, maar het was echt niet de moeite voor de paar winkels die Veurne rijk is. We liepen over de markt waar ook al geen fluit te doen was, en we wilden alvast het restaurant eens tonen bij gebrek aan “iets te doen”. En aan de deur ging een geplastificeerde tekst, “terug open op 3 juli. We stonden perplex, konden onze ogen niet geloven en gingen voor de zekerheid nog eens aan de andere deur kijken. Oeps hier ook zo’n tekst. Dan maar gebeld op het nummer die ook ergens aan het venster ging. Lap een antwoordapparaat.

We gingen dan maar wat drinken in een brasserie die al open was, want de helft was nog dicht of waren ze nog aan de kuis bezig. Daar overlegden we wat we konden doen. Omdat we een bongobon hadden voor het vernoemde restaurant, konden we nu onmogelijk nog rondbellen naar de andere opties, laat staan, er geraken met de trein.

Toen kwam mijn mannetje op het idee om de trein terug naar Tielt te rijden en dan naar Roeselare door te rijden. Want daar waren alle winkels open en was er wel braderie, al heten die daar “batjes”.

Een beetje teleurgesteld haalden we de trein nog met een kleine spurt. Gelukkig konden we nog net mee van de conducteur. Oef gelukkig moesten we geen uur wachten op de volgende trein.

In Roeselare spoedden we ons naar een restaurant waar wij al eerder geweest waren. En de heren bestelden een steak, de dames een slaatje. En het smaakte. We maakten er een fijne namiddag en ik heb al een mailke klaar in mijn hoofd om naar het restaurant te sturen, k ga hun geen boze brief sturen, maar wel het advies dat ze het telefoonnummer moeten vragen van de klanten die reserveren zodat ze de mensen kunnen verwittigen als ze onverwacts op reis vertrekken!

 

Advertenties

13 gedachtes over “Een dagje leuk maar raar en onverwacht

 1. Zo een tegenvaller is goed om gans de dag om zeep te helpen, gelukkig hebben jullie er iets anders op gevonden zodat het toch nog plezant bleef. Geen manieren van dat restaurant, zou zeker ook een mail sturen.

 2. Zo behandel je klanten toch niet zeker. Een reservatie aannemen als je met vakantie gaat … Horeca is soms een raar ras, ganse dagen klagen maar de klanten niet soigneren. Ik vind dat we genoeg betalen tegenwoordig om te gaan tafelen dat het ook in orde mag zijn !

 3. Als ze idd op reis zijn is dat geen manier van doen ! Eerst mensen laten reserveren en dan de mensen aan de deur laten staan ! Maar als ter gewoon staat terug open op 3 juli kan er mss iets onverwachts gebeurd zijn , in de familie of zo ! Maar tzou idd beter zijn bij reservatie tel.nr of mailadres te vragen , zodanigdat , als er iets scheelt , men de mensen kan verwittigen !

 4. Rare wending.. je laten reserveren en dan sluiten, of niet vermelden dat ze met vakantie gaan. In ieder geval heb je wel wat gezien (en afgewandeld) op een dag. 🙂

 5. amai, toch wel heel vreemd dat ze reservaties toestaan, en dan toch op die dag sluiten! Ja, het telefoonnummer vragen van de mensen die reserveerden, dat wordt in vele restaurants gedaan.
  Gelukkig hebben jullie in Roeselare nog goed kunnen eten, Christa!

 6. Nou ja! Een reden om er als klant niet meer naar toe te gaan. Gelukkig zijn jullie niet voor één gat te vangen. Ik ben nog nooit in Roeselare geweest, maar lees alleen maar positieve berichten over deze plaats op internet. Heus!
  Lieve groet,
  Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s