Terreur en al

Ik heb daarnet het risico genomen om de digitale krant te lezen. Want, noem me gerust een koppige struisvogel , ja ik steek graag mijn kop in t zand voor al die miserie in de wereld. Ik ben nu eenmaal een mens met een rare kronkel, ik vrees dat ik ergens halverwege met mijn kop ben blijven steken ,terwijl mijn moeder me naarstig en vloekend aan het uitpersen was. Er moet dan vast iets zijn misgegaan waarmee ik voor de rest van mijn dagen moet rondlopen. Ik besta namelijk niet alleen uit cellen, huid, bloed en een boel ingewanden. Maar vooral uit 80 procent gevoel en slechts 20 procent verstand. En dat zorgt er voor dat ik alle miserie van de wereld aantrek. Wat behoorlijk lastig is.

Niets dan terreur en anti-terreur acties en vooral in Brussel dan. Vroeger zat die terrreur verder van huis, en hoe verder hoe makkelijker we duiken in de “ver van mijn bed show” waar het altijd vrolijk vertoeven is.

Gelukkig woon ik hier in een mollegat, te midden de vlaamse velden in de preigemeente die we op zijn Westvlaams de “pret” gemeente noemen. En ik hoop dat ik hier veilig zit , tussen de mais, de boerderijen , blatende geiten en loeiende koeien.

Gelukkig ben ik geen belangrijk persoon in de maatschappij, die ze zo nodig moeten mollen, want mijn dood zou voor hen geen meerwaarde betekenen en hen niet dichter brengen bij hun 27 jonge maagden, of hoeveel waren het er ook al weer? Ik sta hoogstens een keer in de gazet omdat ik me inzet voor lotgenoten , om toch maar iets goed te doen, op deze aardkloot, en daarmee bedenk dat het mijn struisvogelgedoe goedmaakt en ik mijn “one way ticket to heaven ” zal verdienen. Er zijn geen zekerheden meer, alles zal afhangen hoe goed Sinte Pieter gezind is, als ik aan de hemelpoort kom aangekreupeld.

Misschien had ik toch moeten gaan voor mijn grote droom, namelijk “missiezuster ” worden. Maar het idee heb ik helemaal laten varen, sinds ik door nonnen gepest een hele dag met mijn hoofd op mijn schoolbank moest liggen omdat ik te veel met mijn ogen knipperde en die pinguin dacht , dat ik dit express deed om haar te pesten. Gilles de la tourette, ze kende het niet , net zoals ze ook geen adhd kende. En eerlijk , op twaalfjarige leeftijd wist ik het ook niet. En al zeker mijn vader niet, die van mij een “meisje” wou maken door met een martenee op mijn blote billen te slaan.

Maar soit, ik ben aan het afdwalen van al die terreur. Feit is dat we er ons allemaal van bewuster worden, als het eens in ons werelddeel komt, ons land en later in onze stad. Bangelijk dat we bang moeten zijn, voor dingen die helemaal niet zeker zijn of ze ooit zullen komen.

Maar ondertussen blijf ik hier wel tussen de preivelden zitten.

Advertenties

9 gedachtes over “Terreur en al

 1. We moeten nog altijd meer schrik hebben van om te komen in het verkeer dan door terreur denk ik.
  Hoe ons lot ligt, weten we niet, en dat is maar best ook !
  Ik voel me in mijn boerengat ook nog veilig.

 2. gelukkig zijn de specialisten meer te weten gekomen over adhd autisme en aanverwanten zodat de martenee niet meer nodig is.
  Zich afsluiten voor de problemen in de wereld vind ik niet zo erg. We kunnen niet alles naar ons toetrekken.

 3. ik leef dan wel in een stad, maar eigenlijk is het ook maar een boerengemeente (de stadsploeg wordt dan ook in voetbalmiddens de “boeren” genoemd!).
  En eigenlijk mogen we daar best tevreden mee zijn. Ook al ligt Brussel maar een uurtje rijden van ons af…voorlopig nog steeds ver-van-ons-bed… ๐Ÿ˜‰

 4. Bie dat de terroristen jou vinden, dan ga ik vrijwillig mee ;-), ik word natuurlijk elke dag geconfronteerd met de para’s en dat drukt je met de neus op de feiten,….maar de angst slinkt en de para’s horen al bij het straatbeeld,…

 5. Weet je wat het is Christa, dit is exact wat die figuren willen bereiken: angst zaaien……. Het is wat mij betreft maar hoe dichtbij je het laat komen. De kans dat iemand de loterij wint is nog altijd groter dan het slachtoffer van terreur te worden. Dat is best een troostende gedachte toch?

 6. Niet teveel van aantrekken. In de jaren 80 dachten we dat de kernbom alles ging vernietigen, nu dat we overstromingen krijgen of in het kalifaat Vlaanderen gaan leven. Gewoon genieten van alledag, is het belangrijkste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s