Lentetype

Ik maak er geen geheim van dat ik naar de kappersschool ga om mijn haar te laten knippen, kleuren,brushen. Ten eerste omdat ik daar tijd voor heb, ( tijd is toch iets geweldig, niet!) en ten tweede omdat het stukken goedkoper is dan bij een “echte” kapper, en dus kan ik al eens meer gaan.

Ik kom meestal terecht bij hetzelfde meisje en dit jaar is haar zevende jaar en moet ze een make over maken. Ze vroeg of ik dat wou doen en heb onmiddellijk ja gezegd. Ze moet dit doen voor haar eindwerk. En dit gaat in verschillende fasen.

De eerste fase was het uitzoeken welk een type ik ben. En ik ben niet zo verwonderlijk een “lentetype” Alleen hebben de meeste lentetypes meestal blond ros haar terwijl het mijne van naturen donkerder is. Maar de sproeten en de vale huid, ja dat klopt wel.

Hieronder staan de kenmerken van het lentetype:

 • De kleur van de huid: licht en romig. Het lentetype heeft een ivoorkleurig- perzik- roze-kleurige huid en is te herkennen aan een goudkleurige ondertoon.
 • De kleur van het haar: vlasblond, geelblond, honingkleurig, rossig, goud- of donkerbruin. Het grijs is  gelig of cremekleurig getint. Lentetypes die grijs worden, gaan vaak van grijs naar cremekleurig wit.
 • De kleur van het ogen: blauw, groen, petrol of turkoois. Sommige lentetypes hebben bruine ogen. De hazelnootbruine ogen van het lentetype bevatten goudbruin, groen en goud. De blauwe ogen van het lentetype hebben een doordringende diep blauwe glans.
 • Algemeen maakt het lentetype een warme indruk, goudachtig en stralend.

Ook de kleuren passen volledig bij mij, ik sta dus totaal niet met kleuren van het herfsttype, die veel beige en donkere kleuren draagt.

Felle kleurtjes en pasteltinten passen bij mij . En ik had zoiets van, “voila si eindelijk bevestigd” .

Want ik sta totaal niet met donkere kleuren, tenzij ze gecombineerd zijn met felle kleurtjes. Alleen oranje staat me niet. Daarmee dat het zwarte jurkje met bleke ondergrond me veel beter staat dan een effen zwart kleedje.

Nu kan ik met gerust hart, de lente in! Wetend dat er heel veel kleertjes klaar zullen hangen in de winkel . En ik zou mijn haar graag eens een andere kleur geven. Ik zou het een paar tinten bleker willen hebben, een goudkleur met rosse strepen of zoiets. En wie suggesties heeft laat die gerust maar komen.

Ik wil een ander kapsel, maar bij nader inzicht e na het bekijken van zo’n 300 heb ik er deze uitgehaald.

kapsel5 kapsel4 kapsel3 kapsel2 kapsel1kapsel Graag jullie mening dames en ook de keuze van de heren wil ik graag weten!

Advertenties

20 gedachtes over “Lentetype

 1. Hoi Cris, ik ben 25 jaar kapper/ondernemer geweest en geef je een heel ander advies. Eerst even dit, als er een kapster bij mij solliciteerde vroeg ik altijd waarom ze kapster was geworden, in 99% zeiden ze dan! omdat het zo creatief is. Mijn volgende vraag was dan, wat doe je aan advies aan je klant. Nou ik geef een fotoboek en laat de klant dan kiezen. Ahaa en dat vind je creatief. Wat ik wil zeggen is vertrouw je kapster en zeg maak er iets van wat bij mij past.
  Je ziet namelijk die foto’s met een gezicht erop en dat vindt je leuk, maar zet je een ander gezicht met hetzelfde kapsel is dat heel anders. Laat je verrassen, als je kapster het in haar vingers heeft kijkt ze al bij het naar binnen komen naar wat voor kleding je draagt, wat voor type ben je, sta je graag in de belangstelling en daar baseert ze haar advies op. Dus, vertrouwen en als het niets is, het groeit meestal gewoon weer aan.
  Succes en ik ben benieuwd naar het resultaat.
  Warme groet en een glimlach,

  1. Wel, ik ben het eigenlijk helemaal met je eens! Maar het meisje is eigenlijk niet zo zelfzeker en vroeg me om eens rond te kijken op internet wat ik leuk vond. Het liefste had ik ook dat ze met een geweldig creatief idee zou afkomen.

 2. De onderste links vind ik heel tof en ’t ziet er een makkelijk kapsel uit om na het zelf wassen terug goed in model te krijgen. Zelf heb ik het lef niet om het zo kort te laten knippen maar mss…ooit….na een wijntje of drie 😀

 3. Ook ik zou uiteindelijk voor de links onder gaan, als ik zo naar je foto kijk en inderdaad makkelijk zelf bij te houden. De anderen zijn mooi maar alleen als je van de kapper komt of je moet heel handig zijn en dagelijks veel tijd te besteden hebben.
  Warme groet en een glimlach,

 4. 2de foto vind ik wel een kapsel vo jou ! Mo idd , allemale mooi , maar als twe zelf moeten doen … en idd , het kapsel moet bij tgezicht passen ! In feite zou de leerling-kapster moeten kiezen en overleggen met u ! Succes !

 5. Ik zeg altijd tegen mijn kapper dat hij de specialist is. Ik vind het zwart-wit kapsel wel mooi, maar alles hangt inderdaad van je gezicht af. IK begrijp je wel hoor, als ik mijn haar laat verzorgen bij mijn kapper ben ik al 35 euro kwijt. Verzorgen hé !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s