Groot onderhoud !

Deze week maak ik eens werk van wat nodig is voor mijn lijf! Mijn leven heeft een beetje stil gestaan, tot dat onderzoek van het risiv, dat me heel de maand januari verlamde en waardoor ik niet verder kon kijken , laat staan plannen! 

Maar kijk, verleden week is mijn tweejaarlijkse brief voor de gratis mammografie, ( ja miss Carrie je krijgt zo’n brief vanaf je 50 ste), in de bus gevallen, heb die alvast in mijn agenda gezet! Ik ga ook een afspraak maken bij de gynaecoloog, zit al 5 jaar met een spiraal en ben sindsdien niet meer geweest, maar naar aanleiding van het blogje boos van miss Carrie ben ik tot de conclusie gekomen, dat we inderdaad zorg moeten dragen voor ons lijf, en ons leven. En ik heb haar en mezelf beloofd om begin 2014 een afspraak te maken; Want eerlijk, ik moet zo vaak naar ziekenhuizen voor heup, schouder en andere fibrotoestanden, dat ik er geen zin meer in heb om dingen ook nog eens preventief te gaan onderzoeken. Morgenvoormiddag maak ik een afspraak, nu er voorlopig niet veel in mijn agenda staat!  De tandarts stel ik nog even uit, daar is geen haast bij, het is van januari een jaar geleden. De oogarts moet ik ook voorbij, ik ben de laatste tijd geplaagd door pijnlijke droge ogen, en soms krijg ik er hoofdpijn van. Misschien moet mijn bril worden aangepast, al hoop ik uiteraard van niet, want doorvloeilenzen zijn duur, en moeilijk om te wennen. 

Maar wat het meest dringend is, is een afspraak met neus keel oorarts voor die vervelende kuch waar ik nu zeker al 2.5 maand sukkel. Ik word er knettergek van en ik vrees de mensen die aan mijn zijde leven ook! Constant, die keel zitten schrapen en die kikker wil er al maanden niet uit, echt vreselijk. Er zit al 2 maand een verwijzing naar specialist in mijn medisch dossier! Dus die bel ik morgen het eerst op, promised. Want laat ons nu eens “overdrijven”, stel dat ik keelkanker zou hebben, dan ga ik mezelf verfoeien dat ik niet eerder ben geweest! On misschien kan ik er met een eenvoudig spuitje voor mijn keel vanaf raken en ga ik boos worden op mezelf omdat ik al zo lang kon geholpen worden; En eerlijk, ik zie steeds op tegen die financiele plaatsen, die eraan gebonden zijn. Ik hoop dat een gewone inspectie met een lampje in mijn keel al veel zal zeggen en dat de rest me bespaart blijft; 

Voila, héhé, dat staat erop en nu kan ik niet meer terugkrabbelen, want belofte tov jullie en mezelf maakt schuld! Morgen begin ik aan het groot onderhoud! 

Afbeelding

 

Advertenties

10 gedachtes over “Groot onderhoud !

 1. Amai, dat betekent dat je de volgende weken veel tijd zult doorbrengen in wachtzalen en ziekenhuizen. Maak van de nood een deugd, en brei tijdens het wachten tien paar wollen kousen voor je mede-bloggers :).
  En ja, het signaal dat je geeft is zeer positief. We moeten vooral ook zorgen voor onszelf! Proficiat…

 2. Groot gelijk dat je die onderzoeken plant. Dat is nodig om op te volgen.en af en toe twijfels weg te helpen. Alleen is het niet fijn want vaak wachten, en afwachten.

 3. Christa, het beste met je zelfzorg afspraken.
  Hopelijk kan de NKO arts je helpen met je kuchen.
  Ik blijf het hier volgen !
  Ja jammer van al die dure rekeningen van die specialisten he…

 4. Belangrijk om te screenen. Maar ik denk dat die brief toch iets van jou ziekenhuis of regio is. Hier krijg je die niet systematisch op 50 hoor.
  Dat screenen is zo belangrijk Bie! Ik doe het elk jaar omdat ik gendrager ben en ik vind het zelf zo belangrijk dat andere mensen het ook laten doen!

 5. Ik ben ook geen liefhebber van medische controles maar toch ga ik trouw ieder jaar naar de tandarts (dat vind ik het minst erge), de gynaecoloog en laat ik een bloedonderzoek doen bij de huisarts. Gelukkig bleek er nooit iets aan de hand maar de tijd alvorens dat te horen….dat is zenuwslopend.
  Groot gelijk dat je er werk van maakt, gezondheid is belangrijk genoeg om het te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s