Deanxit, het kleine roze vergif, vriend of vijand??

Image

Ik neem al jaren dit pilletje; Lijkt onschuldig, mooi glanzend roze, ziet er schattig uit, ja toch? En ik moet zeggen, het houdt al jaren mijn grootste hooggevoeligheid binnen de perken. Het helpt tegen de zenuwpijnen, waarmee ik te kampen heb. Maar is een berieglijke gluiperd die er ook voor gezorgd heeft dat ik op 8 jaar tijd, van maatje 38 naar maat 48/50 ben gegaan! En ik heb het vooral moeilijk met mijn dikke buik! Ik weet dat dikke buiken ongezond zijn, en dat je daar best iets probeert aan te verhelpen. Wel dat lukt me niet om van zie 6-maanden-zwangerige buik, (kan ook 7 maanden zijn) af te raken.

En ik heb het al een aantal keren geprobeerd om van dat roze venijn af te geraken. Maar steeds wordt ik met mijn rug tegen de muur gekwakt en barst de hooggevoeligheid in alle hevigheid los!

Nu heb ik terug een poging ondernemen, om dat roze kloteding voor eeuwig uit mijn leven te verbannen. ik heb nettjes afgebouwd zoals het hoort. En in het begin lukte het aardig! Maar dat was slechts schone schijn, want gisteren liep het hier goed mis met me,

Je weet het of je weet het niet , maar ik ben van nature hieperderpiep, en in die mate dat ik mijn eigen voorbij cross, tot ik erbij neerval! Maar na 8 jaar in de schaduw van mezelf te wonen, dankzij het chemische dingetje, kwam ik mezelf terug tegen, maar dan tien keer zo erg!

Ik had ontzettend veel ontwenningsverschijnselen. Ik was bloednerveus, kon mijn tics niet onder controle houden en o wee wat voelde me opgejaagd, alsof ik met mijn energie stante pede de mount everest kon beklimmen, allee als dat lijf “normaal ” zou zijn!

In mijn bed lag ik te ventileren, kon mijn eigen langs geen kanten stilhouden . Toen ik de uren zag voorbijglijden, heb ik dan toch toegegeven om op te staan en een halve inslaper te nemen. Na een kwartiertje werd ik rustiger, maar ik heb nog minstens anderhalf uur wakker gelegen. Ik voelde me een junk aan het afkicken, en eigenlijk was dat ook wel zo! Mijn lichaam is na al die jaren hevig verslaafd aan het roze monster, die me constant in de grijze zone houdt! Geen hope opflakkeringen, geen hieperdepiep niet meer, die me wel veel vrolijkheid bezorgt( zolang het binnen de perken blijft en ik mezelf nog enigszins in de hand heb)!

Ik was zo bang gisteren, dat er me iets ging overkomen, een aanval van epîlepsie of zo, wat ik vaak gezien heb vroeger bij afkickende alcoholverslaafden. Brr, de angst daaraan, deed me deze morgen terug grijpen, naar mijn pilletje. En eerlijk, ik ben de tussenweg kwijt, die tussen de Chrissebie met of zonder pilletje! En k weet begot niet welke kant ik nu moet uitgaan!

Advertenties

111 gedachten over “Deanxit, het kleine roze vergif, vriend of vijand??

  1. Beste Billy, uw bezorgdheid siert me hoor. Ik moet wel zeggen dat het besproken geweest is bij de dokter,. Ze vertelde me dat ik er geen probleem mee zou hebben. Vandaar mijn tweestrijd.

   1. Dus tien dagen heeft dat nodig voor zijn werking heeft denkt je dat mijn stemming nog zal verranderen ?

   2. Voor geen positief gevoel en wat angsten vo men stemming en angsten wat neergeslagen heid

   3. Het is goed dat je jezelf wat in de gaten houdt! Als het na drie weken niets met je doet, best de arts terug raadplegen. Maar het is en blijft een antidepressiva en dat heeft tijd nodig eer het begint te werken.

   4. wel, ik heb het gekregen voor mijn zeneuwpijnen. Maar als ik er mee wil stoppen wordt ik er idd depri van. Ik ben nu onlangs gestopt met trazolan , een slaapmiddel en heb heel erge ontwenningsverschijnselen, mijn lijf kan zich precies niet aanpassen. Als mijn lichaam zich heeft aangepast, ga ik nog een poging ondernemen om te stoppen met deanxit. Dat is me tot op heden nog steeds niet gelukt. Telkens begin ik er opnieuw mee omdat de pijnen te erg worden.

   5. Maar soms voel ik me wel beter ma dan de andere keer ni moet da eerst tegoei in je bloed komen was dat ook zo bij jou even werken dan weer ni

   6. Wat heb je toen genomen gehad want heb je veel bijwerkingen van he? Dus deanxit deed zijn werk niet

   7. Als je een maand deanxit neemt ben je dan verslaafd of twee maanden

   8. dorry, mijn pc kapot, vandaar dat ik maar af en toe eens op mijn mails kan. Neen na een maand ben je volgens mij nog niet verslaafd.

   9. Ik krijg daar ne droge mond van en kan ik ni eten heb jij da ook nen droge mond

   10. beste chrissebie ik heb het kunnen af bouwen met cannabis wel te verstaan medicinaal cannabis kan je bekomen via medcan wel veel pijn gehadongeveer twee maanden maar ben van dat roze vergif af groetjes veel succes

 1. Het is en blijft dansen op een slappe koord natuurlijk,…en ik kan je niet echt raad geven hier,……ik zou nog even afwachten en zien wat het geeft zonder,……

   1. Werkt het dan soms voel ik me ineen keer goed en beetje later weer down zou da kunnen sorry voor mijn gezaag

   2. t is geen gezaag hoor, ik snap wel dat je antwoorden zoekt! Misschien eens voorleggen aan de dokter. Ik weet het niet goed meer, ik neem dat al meer dan tien jaar . Veel succes ermee!

   3. Ik denk dat ik je moet teleurstellen !! Ik neem het pilletje nu 13 jaar om mijn zenuwpijnen te onderdrukken !! Ik heb al heel veel pogingen ondernomen om er mee te stoppen , maar ik word telkens doodziek en heb gewoon overal pijn !! Dus ben ik na zeven weken stoppen opnieuw begonnen omdat het gewoon niet meer ging met mij !! En nu denk ik bij mezelf , als ik mezelf beter voel door iedere dag zo’n pilletje te slikken dan doe ik dat maar zenne !! We eten iedere dag brood en vlees en groenten , dus dat roze monstertje hoort er voortaan bij in mijn geval !!
    Groeten en heel veel sterkte Rik .

   4. Zo bekijk ik het ook! Maar toch even melden dat de grote verbetering is gekomen door het paleodieet. Ik kan na zeven jaar invaliditeit terug een paar uur per dag werken.

 2. Dat is een moeilijke: het beste uit twee slechte kiezen, zo lijkt het. Kan je eventueel met je dokter proberen een vervangmiddel te vinden dat minder bijwerkingen heeft ?

 3. het is niet gemakkelijk om met zo iets te stoppen eens je dat zo lang neemt, men is al heel vlug verslaafd aan zo’n pilletje ; misschien onder doktersbegeleiding eens proberen

 4. Ben je zeker dat je bijgekomen bent van deze medicatie?
  Geen veranderde eetgewoonten?
  Ikzelf ben 17kg bijgekomen van fluoxetine. Ik weet er dus alles van.
  Deze kilo’s zijn er nu bijna af.
  Maar na bijna twee jaar van medicatie vanaf te zijn wil ik beginnen met deanxit.
  Zodra ik merk dat ik bijkom zal ik het niet meer nemen.
  Succes!

  1. Wel, kijk, ik heb het ook al 8 jaar genomen ; En zeker ben je uiteraard nooit hé, als het nu door die deanxit komt. Maar ik moet zeggen,
   ik val ook niet af, door het niet meer te nemen; Mijn levenskwaliteit is ondertussen danig verslecht , veel meer pijn terug, niet kunnen slapen.
   Heel erg vermoeid. En dus heb ik besloten om het terug te nemen. Geestelijk heb ik geen moeite met het stoppen, t is gewoon dat ik gewoon
   terug een beetje “mens ” word in de plaats van een wrak. Ik zou je de raad geven om het te proberen. En als je van in het begin je gewicht in de gaten houdt moet het lukken!
   Veel succes in elk geval!

   1. Wat ik hier verneem stemt me niet blij. Ik neem sedert enkele maanden Deanxit met paracetamol. Ik kreeg dit voorgeschreven ivm met m’n rugpijn. Nu slaap ik onrustig en ben ik overdag heel moe. Als ik nu de verdere problemen verneem maak ik me echt zorgen…

   2. Weet je Alex. Ik ben inderdaad een heel eind gestopt met deanxit. Maar vanwege de heftige terugkerende pijnen ben ik herbegonnen , omdat ik koos voor levenskwaliteit. Ondertussen hebben ik een paar maanden gedieet en ben 8 kg kwijt. Nu terug 1.5 ( op vakantie geweest) En maandag herbeginnen. Veel sterkte voor jou!

   3. Hallo ik herken het gevoel als geen ander. Ik was na landerige klachten ook afhankelijk aan medicijnen en mijn gewicht steeg in 1 jaar met meer dan 25 kilo terwijl ik niet echt domme dingen deed. Gewone voeding, niks extreem. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een bypass. Bij mij was dit een goeie oplossing en ik kan mijn manier van leven aanpassen. Anderzijds zou ik dit enkel aanraden wanneer er geen andere aanpak meer mogelijk is. Ik neem ook veel medicatie die pijnstillend werkt en ben door de jaren meer afhankelijk van die pilletjes. Ik zou zo graag willen dat ik de medicatie kan bannen uit mijn leven maar voorlopig kan ik niet functioneren zonder. Wie weet komt er eens een duidelijke oplossing. Ik blijf hopen en wens je veel sterkte toe.

   4. Ik ben net begonnen met deanxit maar ik ga maar een maand nemen en dan stop ik ben je na een maand al verslaafd? Aan deanxit?

 5. Ik neem ook deanxit in maar ben juist vermagerd 17kg moet wel zeggen op het werk beweeg ik veel en heb fibromyalgie… Neem het nu twee jaar in denk ik.
  Maar zou er ook mee willen stoppen… We zien wel veel sterkte voor je…

 6. Heb 15jaar deanxit genomen wegens rugpijnen, na 3 operaties, 2 jaar geleden herseninfarkt gehad er werd me gezegd beter met deanxit te stoppen.
  Ben nu 10 dagen zonder deanxit, vind het moeilijk, veel onrust, zweten, angsten en meer rugpijn, neem af en toe wel serenase en helpt tegen onrust, ga proberen vol te houden want blijf het een vieze pil vinden….veel succes aan iedereen

   1. Hallo,
    Deanxit zou volgens neurologe later symptonen van Parkinson kunnen geven.
    Nu neem ik het terug wegens teveel pijn en vond ze het toch oke.
    grtjes Monique

   2. Ik durf er toch niet mee starten om het te nemen, de psychiater die het mij voorschreef was nogal slordig wat betreft de dosering. Ik mag het alle dagen nemen, maar het moet niet, ik mag er 1 of 2 per dag nemen, vrije keuze. Ik voel mij totaal niet goed wat betreft de begeleiding om dit medicijn te nemen.

   3. Hallo
    Ik begrijp je psychiater toch niet,vrije keuze…….als je met zulk een medicament begint dien je dat alle dagen te nemen dacht ik,ik neem 1 per dag s morgens en dat voelt oke,als ik afbouw neem ik er om de andere dag 1,maar heb dan altijd meer pijn,dus hou ik mij aan 1 per dag na ontbijt.
    grtjes

   4. Hartelijk dank voor uw reactie Monique, op die wijze ben ik er gewoon niet mee gestart, een dokter die zo’n advies geeft, daar heb ik helemaal geen vertrouwen in. Groetjes, Sonja

   5. Ik heb 6 jaar deanxit genomen na 2 rugoperatie’s toch blijvende pijn in men been, daar bij heb ik ook fibromyalgie daarom hebben ze deanxit aan geraden, ik heb hier lang over nagedacht en ze dan toch maar gaan nemen, ben hier heel lang goed van geweest maar sinds 2 jaar heb ik er parkinsonisme van gekregen, dat wil zeggen trillen en beven van je hele lichaam en hoofd… al verschillende dokters gevraagd voor uitleg… dit zijn bijwerkingen van de deanxit en dit kan een half jaar tot een jaar duren eer dit weer weg is…… ik heb inmiddels al verschillende andere medicijnen gehad maar niets helpt er voor, een andere depressiva daar heb ik zoveel bijwerkingen van dat ik er ook mee moet stoppen….. was ik maar nooit aan die deanxit begonnen !!!

   6. Hallo,Sonja,

    De reden dat de neurologe vond dat ik beter met Deanxit zou stoppen’was omdat je er een vorm van Parkinson kon van krijgen zoals bij jou blijkbaar.

    Ik ben nu Deanxit aan het afbouwen en sinds een week Venlafaxine Retard aan het nemen,het is afwachten,momenteel is rugpijn draaglijk’maar draag ook een neurostimulator.
    groetjes
    Monique

   7. Hallo,Sonja,denk dat het Lies was die een reactie vroeg,sorry.

    De reden dat de neurologe vond dat ik beter met Deanxit zou stoppen’was omdat je er een vorm van Parkinson kon van krijgen zoals bij jou blijkbaar.

    Ik ben nu Deanxit aan het afbouwen en sinds een week Venlafaxine Retard aan het nemen,het is afwachten,momenteel is rugpijn draaglijk’maar draag ook een neurostimulator.
    groetjes
    Monique

 7. Hoi, heb gisteren te horen gekregen dat ik spasmologie heb, neigende naar fybromiologie. De arts van de fyso heeft me deanxit voorgeschreven, heb het net gaan halen en begin er morgen mee, helpt het effectief tegen de verkrampingen, moeheid enz..?
  Grtz brenda

 8. Hallo Chrissebie. Ik ben sinds een week begonnen met Deanxit omdat ik veel last heb van stemmingschommelingen en me neerslachtig voel zonder aanwijsbare reden. Ik verdraag het roze pilletje goed (1 per dag in de morgen) maar ik voel me erg moe. Vooral als ik me ’s avonds in de zetel zet rond 20u vallen mijn ogen na een kwartier al dicht. Is dit normaal dat dit medicament me zo moe maakt en zou dat over gaan na een tijd? En nog een vraagje, ik lees op het internet dat deanxit slechts voor kort gebruik is. Geen idee of het dan slecht is om het een hele tijd te slikken. Ik moet wel zeggen dat de stemming wel beter is. Bedankt bij voorbaat ! Steve…

  1. Wel, ik neem het al zes jaar. Ik ben er inderdaad mee gestopt. Maar na twee maanden was ik terug vergaan van de zenuwpijnen. Mijn leven is veel kwaliteitsvoller met het pilletje dan zonder. En ik stel me er niet te veel vragen meer bij. Ik ben er goed mee. Je moet het een tijdje de kans geven en werkt het niet, dan nog eens bespreken met de dokter. Veel sterkte!

 9. Ik neem al vijftig jaar deanxit en voel me daar goed bij ben ook al eens gestopt maar moet het telkens terug nemen daar ik dan begin te huilen en me niet goed voel dus heb ik besloten samen met de dokter om er momenteel twee per dag te nemen en nu voel ik me goed Ik overleg altijd met de dokter nooit op eigen houtje

   1. Chrisbie hoe lang duurd het voor je er de efectieve werking van hebt ik gebruik het nu 5 dagen en voel niet echt verschil rustiger wel maar men stemming komt er ni op voorruit komt dat nog of niet of is 5 dagen te kort? Vo de werkimg ervan te voelen

 10. Ik neem het al 5 jaar en raar genoeg, als ik het een dag laat, voel ik me de volgende dag een stuk beter. Heb een week niets meer genomen en dat was een slecht idee. Ik voel de angsten terug opkomen. Erg rot allemaal 😦

 11. Ik woon in Spanje heb een paar jaar deanxit geslikt
  En nu is het uit de handel genomen hier
  Is het in Nederland nog te verkrijgen

  1. Ik nam al 6 jaar deanxit na een 2x een rugoperatie te hebben en pijn bleef houden in men been, wou het eerst niet nemen maar de pijn zou daar van weg gaan, dus na een tijdje toch maar genomen. Nu al 2 jaar lang last van parkinsonisme daar zijn ze nu pas achter dat dit van de deanxit komt, wel heel erg vervelend om hier nu van af te komen. Dit kon 6maanden tot een jaar duren zei de neuroloog. Ben heel erg trillerig en beven…. heeft hier nog iemand anders last van en wat heb je er dan aan gedaan?

 12. ik neem al acht jaar deanxit, 4 per dag. ben 30 kg bijgekomen,dieeten helpt niet want ik ben diabeet en eet geen zoet of vet (te hoge cholesterol ook). ik zou nooit zomaar afbouwen ,altijd in overleg met de huisarts, want het zijn nasty pilletjes waar je moeilijk van af geraakt.

  1. Helpt bij mij ook goed tegen de rugpijn,telkens ik stop meer pijn,minder levenskwaliteit.Neeem het nu 15jaar denk ik,neem het wel smorgens,1 per dag is oke voor mijn neurologe,even discussie gehad na herseninfarkt, maar ze vindt ook dat je voor kwaliteit mag kiezen……gewicht min of meer onder controle.

 13. Ik neem er drie per dag. Veel te veel nr mijn zin. In enkele maanden 10 kg bijgekomen , krijg er precies ook vreetbuien van. Ik wil stoppen met die rommel

  1. Dag Cindy,

   Neem al 20 jaar Deanxit,verschillende keren getracht te stoppen…..altijd terug begonnen.Waarom tracht je niet in overleg met je dokter af te bouwen tot 1 per dag,kan misschien een oplossing zijn,ik neem 1 per dag en dan lukt het wel.
   Groetjes Monique

 14. Ik neem deanxit een jaar en heb nu al vier dagen geen genomen. Ik voelde me minder duizelig en beter maar nu komen de angsten terug. Zou ik terug beginnen?

  1. IK zou ht afbouwen bespreken met je dokter. De angsten kunnen ook ontwenningsverschijnselen zijn en over gaan na een tijdje. Het kan geen kwaad om te onderhandelen met je behandelende arts. Sterkte ermee!

  2. Ik denk als je wil stoppen met deanxit je dit beter in overleg met je dokter doet.Ik neem het al meer dan 10jaar,ook dikwijls,geprobeerd te stoppen maar steeds terug begonnen.Mijn levenskwaliteit is beter met deanxit maar zou het ook’ liever niet meer nemen.Het is een keuze die je voor jezelf moet maken denk ik.
   wens je veel moed.
   Monique

 15. Weten jullie wat raar is ? Als ik er mee stop, voel ik me de volgende twee weken erna continu véél beter. Maar na die weken, schijn ik dan stilaan terug kopje onder te gaan in angsten en piekeren.
  Mijn dokter vindt dit raar maar ik heb dat nu al 3 keer getest, met telkens hetzelfde resultaat.
  3 Maanden geleden had ik een operatie. Ben 3 dagen in de kliniek geweest en voelde me uitstekend, ondanks de situatie.
  Ik vraag me af wat ze me gaven. Valium ?
  Was jaren geleden dat ik zo ontspannen was. Maar een maand later begon de ellende opnieuw. Oorsuizen, angstig…..dus dan maar terug Deanxit genomen 😦

   1. Seg heb vraagje pak er nu eentje smorgens maar voel niet dat mijn stemming verranderd denk je dat twee je stemming wel zal verranderen of niet.ik voel me onzeker en angstig wat is jullie ervaring als een ni helpt.gebruik het nu vijf dagen en ben erg moe in den dag groetjes

   2. Hallo Enrique.
    Ik heb 15jaar deanxit genomen en neem nu iets anders op doktersadvies.Ik denk dat je toch 3 weken moet wachten voor je kunt weten of het echt werkt,heb je dan nog geen resultaat zou ik terug naar dokter gaan.
    succes
    Grtjes Monique

 16. hulp! Ik heb vroeger wel eens sipralexa genomen en mee grstopt omdat ik deze rommel niet meer in mn lijf wou. Nu sinds vandaag hebben ze me deanxit voorgrschreven. Maar als ik dit allemaal lees van gewichtstoename?! Help dit wil ik echt niet. Het heeft me bloed zweet en tranen gekost om op men eentje 42 kg te verliezen, wil deze er echt niet bij! Komt het doordat je meer honger krijgt of hoe zit dat juist?

  1. Ik denk dat het van persoon tot persoon is, want ik ben er juist van afgevallen zo 15 kg. Maar moet zeggen ik beweeg wel veel ook al heb ik fibromyalgie zo heb ik minder last dan als ik stil lig. eens bevragen aan je dokter.

 17. als ge deanxit moet nemen duurt het toch een goe 3 weken voor het werkt , ja hebben ze me gezegd , moet maar binnen een maand terug naar specialist . moe wel zeggen dat het wel helpt de pijn in men been is minder , heb wel bloedend tandvlees , tanden zijn nochtans prima in orde . zou het bloed verdunnend werken ?

 18. Hallo,
  Ik neem sinds een jaar deanxit maar voelde me altijd duizelig. Nu sinds een dag of vier mee gestopt. Ik voel me zo onrustig, een zwaar gevoel in mijn.buik, geen weg weten met mezelf. Ook weer wat angstiger. De duizeligheid is wel weg dus ik weet dat ik dit had van de deanxit. Had nog iemand hier last van?

  1. Ben nooit duizelig geweest van Deanxit neem het al heel lang.Je moet wel stilletjes afbouwen en niet zo bruusk want dan zul je je inderdaad heel slecht voelen.
   Moed
   Monique

 19. Ik heb 2 jaar deanxit genomen wegens nekspanning en migraine. Wanneer je het neemt kan je precies alles aan. Veel energie, goedgezind, altijd goede nachtrust. Ik lees echter veel over dit pilletje dat het op lange termijn onomkeerbare neurologische problemen geeft. Ik ben begin januari na langzaam afbouwen gestopt. Eerste week ging prima hoewel je dit niet zou verwachten. Vanaf 2de week extreme depressie en angst, maagproblemen, slapeloosheid en hoge hartslag. Na 10 dagen kon ik dit niet meer aan en heb ik er eentje genomen. Binnen 2 uur ergste symptomen weg. 3 dagen weer geen pilletje genomen en symptomen kwamen terug. Wederom pilletje genomen en dit was de laatste keer dat ik deanxit heb genomen, ondertussen 15 dagen geleden. Ergste depressie en angsten zijn weg. Enkel nog slapeloosheid maar dit is normaal (antipsychotica beinvloeden je slaapproces). Hoge hartslag laat ik volgende week onderzoeken door cardioloog maar wederom verklaarbaar door gebruik van tricyclische antidepressiva. Ik ben vooral nog heel moe maar dit is volgens mij door gebrek aan slaap. Ik ben yoga en meditatie begonnen en dit geeft een zekere rust. Helaas heb ik niet meer het energieniveau van met deanxit maar ik ga nog extra psychologische begeleiding nemen en ik hoop dan dat ik genoegen kan nemen met het leven dat ik heb. Ik kijk altijd op naar mensen die precies alles aankunnen. Constant sporten en reizen. Ik heb het moeilijk om te aanvaarden dat ik niet zo ben. Ik denk dat dit voor veel mensen het grote probleem is, ongelukkig zijn met wat ze hebben, mede door de grote druk van sociale media enzovoort. Anyway, als er nog vorderingen zijn schrijf ik nog iets. Vind het interessant om al jullie reacties te lezen

  1. Wel, ik ben ook al lang terug herbegonnen met mijn pilletje. Het lukt me ook niet . En ik heb gekozen voor wat meer levenskwaliteit. Ik moet al vechten tegen mijn fibroklachten. En ik kan het gevecht tegen het pilletje niet meer aan. Ik wil leven en dat doe ik dan ook terug volop sinds ik het pilletje terug neem. Ik heb er nu vrede mee. Ik duim alvast voor jou!

 20. Wat is eigenlijk de beste wijze om Deanxit af te bouwen? Ik spreek nu vooral de mensen aan die het pilletje nemen omwille van andere redenen dan fibro.

  En zijn er onder jullie die – weliswaar tijdelijk – andere medicatie gebruikten om bvb. de slapeloosheid aan te pakken. Want daar zit mijn grootste probleem. Al ettelijke malen gestopt en de slaap werd een ramp waardoor ik op de duur ook mentaal uitgeput raakte.

  Bedankt voor jullie antwoorden!

  1. Ik heb afgebouwd tot 1 per 2 dagen over een periode van 6 maand. Dan nog heb ik een klop van de hamer gekregen. Slapeloosheid en depressie. Heeft 2 maand geduurd, dan ben ik beginnen sporten opnieuw. Vooral fietsen. Misschien had ik dit eerder moeten doen en was ik er sneller doorgeraakt. Ben nu 7 maand deanxit vrij, 10 kilo kwijt en een pak fitter. Ik neem het nooit meer. Opgelet: ik had het gekregen tegen spierspanningen, niet tegen fibro.

   1. Neen, ik ben uiteindelijk herbegonnen. Ik neem het ondertussen al 13 jaar. Maar mijn levenskwaliteit is er zoveel beter door, dus ik maak me er niet meer druk over. Veel sterkte!

   2. Neem het ondertussen al heel lang,als ik stop heb ik steeds meer rugpijn..Mijn levenskwaliteit is veel beter dus ik blijf het nu gewoon nemen.Gebruik een slaappil tegen nachtelijke rugpijn.

   3. Ik ga voorlopig ook terug beginnen , neem het ook al 5 jaar. Heb veel te rap willen stoppen. En als ik er klaar voor ben supertraag proberen afbouwen en als het niet lukt, so be it…hopelijkis de slapeloosheid rap terug weg, ben een wrak.

 21. Onlangs schreef een oorarts het voor mij ook voor wegens een zware vorm van hyperacusis of supergevoelig zijn voor lawaai, ik hoor door de muren. Heb ik altijd gehad en nu het laatste jaar vooral ‘ s nachts door roepende buren, alcoholisme, psychische problemen en die naar eigen zeggen amper slaap nodig hebben.
  Het giftige pillendoosje ben ik nog niet gaan halen.
  Ik ben niet depressief en heb ook geen pijnen, wel uitgeput door slaaptekort en dat wil ik niet verhelpen met die medicatie.
  Onlangs in het nieuws kwamen tal van soortgelijke pillen als schadelijk en gevaarlijk ook voor de hersenen… en daar heb ik absoluut geen zin in!
  Artsen algemene en natuurlijke geneeskunde raden deze medicatie ook af omwille van verslaving.
  Homeopatische middelen helpen me wel in zekere mate.
  Verhuizen is voor mij de enige oplossing zoals een paar artsen mij aanraden.

  Zo gezond mogelijk leven. Alcohol, koffie of andere opwekkende dranken verzuren het lichaam en een lichte maaltijd nemen ’s avonds. Koemelk, koemelkproducten en suikers zijn slecht voor de gewrichten.
  Yoga, meditatie en de natuur in bieden de nodige rust.

  1. Ja, ik let ook op mijn voeding en dat scheelt een pak. Deanxit helpt wel om de scherpe kantjes eraf te halen, ook bij hyperacusius en tinnitus. Maar wel of niet medicatie nemen is uiteraard een vrije keuze. En er zijn daar idd negatieve kantjes bij. Veel succes!

 22. Ik neem inmiddels bijna 15 jaar elke dag 1 roos pilletje en dit omwille van zenuwpijnen en verkrampingen van mijn spieren. Ik heb 15 jaar geleden mijn werk moeten opgeven omdat ik niet meer aan de computer kon werken (als bouwkundig tekenaar is dit een ramp). Dankzij dit pilletje ben ik mij snel beter gaan voelen en was de pijn een stuk minder waardoor ik opnieuw een goeie halve dag pc werk kan doen. Ik heb nu al 10 jaar een mooi afwisselende job. Zonder dit pilletje kan ik mijn beroep niet meer uitoefenen en zelfs schrijven kan dan nog amper. Ik heb nooit geprobeerd af te bouwen omdat ik ook geen bijwerkingen heb van het medicijn maar voel mij wel top en zeer goed gezind altijd. Wat ik wel heb is een erg hoge cholesterol zowel de goede als slechte cholesterol terwijl ik amper vet en vlees eet en heel erg op mijn voeding let. Zou dit dan toch een bijwerking kunnen zijn? Mijn gewicht is amper toegenomen in de 15 jaar dat ik het neem. Beven en trillen heb ik wel al eens ooit gehad maar dat ging dan weer snel over. Wat ik wel heb is dat ik moeilijk kan onthouden en veel vergeet, zijn er mensen die deze symptomen ook ervaren na lang nemen van Deanxit?

  1. Ik vergeet ook veel, maar dat is dan ook één van de symptomen van fibromyalgie. En ik heb nog adhd ook, twee elementen die ervoor zorgen dat ik veel vergeet. Ik neem het ondertussen al 14 jaar . Als ik ermee stop vermindert mijn levenskwaliteit zo erg, dat ik er telkens opnieuw voor ga kiezen.

 23. Hallo,
  Ik heb al jaren tinnitus en ben ook 10 jaar geleden bij Dr de Ridder geweest. En de bekende middelen deanxit en rivotril gekregen.

  Het helpt goed maar het heeft nare bijwerkingen welke ik in de loop der jaren zat ben geworden. wat waren die bijwerkingen dan: heel slechte stoelgang, impotent, wazige ogen en bij langdurig gebruik kans op parkinson. Heb al verschillende keren geprobeerd eraf te komen maar lukt geregeld niet. Nu al een jaar aan het afbouwen met deanxit en rivotril. Deanxit nu 7 weken helemaal zonder en rivotril nog 0.25 mg.
  Maar het is heel zwaar. erg veel last van spanning en in je hoofd lijkt het net dat alles golft en in beweging is. Oorsuizen is ook vreselijk hard. Ik probeer vol te houden want wil er graag van af.

   1. Ik ben al lang terug herbegonnen, mijn klachten keren terug en mijn levenskwaliteit daalt aanzienlijk, dus terug aan het rose pilletje!

   2. Ik heb 1 jaar afgebouwd. Iedere maand een klein beetje van het pilletje vijlen. Met grote nagelvijl. Toch kreeg ik na 10 maanden last van enorme spanning. Heb nog steeds volgehouden. Ben nu 6 maanden helemaal zonder. Alleen nog erg last van spieren. Ben benieuwd of dat nog lang duurt. Wel ben ik na 3 maanden begonnen met lichte antidepressiva anders trok ik het niet meer. Wel verschrikkelijk moeilijk om van dat roze pilletje af te komen.

 24. Ik neem Deanxit ook al jaren voor myn angsten en paniekaanvallen ben er heel goed mee geweest tot dat ik mocht gaan afbouwen van de Psychiater omdat ik tegen hem zei dat ik maar dikker en dikker werd heb altyd 45 kg gewogen weeg er nu 70 en heb dikke opgeblazen buik kryg het gewicht er niet af en heb vreetbuien kryg honger van al die pillen wetende wat ik nu weet had ik het beter blyven nemen heb serieuse afkickverschynselen voel my verschrikkelek weet niet hoe het nu verder moet !

  1. Best teruggaan naar uw dokter en bespreken met hem hoe het verder moet. Ook ik ben uiteindelijk terug aan de deanxit gegaan en neem het tot op het heden ng steeds voor mijn fibromyalgiepijnen. Veel sterkte.

   1. Zoals bij elke antidepressiva zorgt de medicatie voor een verhoogde eetlust. Van de pilletjes zelf wordt je niet dikker wel omdat je meer gaat eten.

 25. Herken hier veel van, ben nu hondsziek door van 10mg naar 5mg te gaan, ik wil hier vanaf, kan iets of iemand mij helpen aub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s